Twente

Jij hebt (r)ookmelders in huis. Dank je wel!

 

Steeds meer Twentenaren hebben rookmelders in huis hangen. Daar zijn we als Brandweer Twente blij mee. Ontstaat er brand, dan heb je meer tijd om te vluchten en kunnen wij ons richten op het blussen van de brand. Zo zorgen we samen voor een brandveiliger Twente. Dus dank je wel!

Dank je wel!

Maak kans op 1 van de 10 brandweerverrassingspakketten

 

Wij bedanken jou, wie bedank jij? Wie zet zich in voor een (brand)veilige woning in jouw omgeving? Reageer op onze Facebookpagina of mail ons en maak allebei kans op een brandweerverrassingspakket! Bijvoorbeeld je ouders die rookmelders in hun huis hebben opgehangen, waardoor je kinderen er veilig kunnen logeren. Of je buurman voor het laten vegen van zijn schoorsteenkanaal. Je mag ook iemand een duwtje geven om snel rookmelders aan te schaffen of om ze eindelijk eens op te hangen.

Reageren kan op onze Facebookpagina of mail naar brandveiligheid met onderwerp ‘Actie rookmelders’. Laat ons weten wie je bedankt en waarom. De winactie loopt tot 31 oktober 2022.

Bezoek de pagina Doe mee en maak kans!

“Door de hoge gasprijzen zoeken mensen naar andere manieren om hun huis te verwarmen. Begrijpelijk, maar we maken ons daar wel zorgen over. De risico’s op een brand nemen hierdoor ook toe. Ontzettend belangrijk dus om in je woning voldoende rookmelders op te hangen. Een eenvoudige actie, met een groot effect.”

Mariska Achtereekte, sectorhoofd Brandveiligheid

Waar kun je het beste rookmelders ophangen?

 

Vanaf juli 2022 is een rookmelder op elke etage van je woning wettelijk verplicht. Maar wat dacht je van de ruimte waar je wasdroger staat of ruimtes waar je je telefoon oplaadt? Je kunt het beste rookmelders ophangen in elke ruimte waar brand kan ontstaan.

Ontdek hoeveel rookmelders jij voor jouw woning nodig hebt en in welke ruimtes en vul de rookmelderwijzer in!

Bezoek de pagina Ga naar de rookmelderwijzer

Drie tips voor het onderhoud van je rookmelder

Top dat jij rookmelders hebt hangen! Maar doen ze het ook allemaal (nog)? Drie tips voor het onderhouden van je rookmelder:

  1. Check de datum

    Heb jij een rookmelder met een 1-jarige batterij? Plak een datumsticker op het moment dat je een nieuwe batterij plaatst. Dan ben je er altijd op tijd bij. Is je rookmelder ouder dan 10 jaar, dan moet je hem vervangen.

  2. Stof je rookmelder regelmatig af

    Als te veel stof zich ophoopt in een rookmelder, functioneert die niet goed meer. Ga daarom tijdens het stofzuigen ook altijd even langs je rookmelder!

  3. Maandelijks testen

    Test maandelijks of je rookmelder nog werkt door de testknop in te drukken totdat het alarm afgaat. Doe dit bijvoorbeeld elke maandag om 12.00 uur, wanneer ook de sirenes getest worden.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box