Teamleider Chemisch Advies

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is één van de 25 veiligheidsregio’s waarin Nederland is verdeeld. De VRR bestaat uit de directies Brandweer, Risico- en Crisisbeheersing, Gemeenschappelijke Meldkamer, Ambulancezorg en GHOR en staat voor ‘samen sterk’ in hulp- en zorgverlening en in risico- en crisisbeheersing.

De Brandweer bestaat uit de afdeling Repressie en Operationele Voorbereiding. De afdeling Repressie bestaat uit acht clusters. Operationele Voorbereiding bestaat op haar beurt uit de afdelingen Operationele Informatie (OI), Vakbekwaamheid en Onderzoek & Analyse.

Vanwege de uitbreiding van de afdeling OI met het team Chemisch Advies zoeken wij tijdelijk, voor de duur van drie jaar een:

Teamleider Chemisch Advies (36-uur)

Na 3 jaar moet de functie worden geëvalueerd en wordt bepaald of deze structureel noodzakelijk is.

De afdeling OI is verantwoordelijk voor de alarmering, plannen, procedures en het 24 uur per dag beschikbaar zijn van up-to-date kaartmateriaal. Daarnaast heeft de afdeling OI taken op het gebied van brandweeradvisering bij en deelname aan infrastructurele projecten en de uitvoering en vertaling van opgesteld beleid.

Het team Chemisch Advies heeft als kerntaak de operationele voorbereiding op het gebied van Incidentbestrijding Gevaarlijke Stoffen (IBGS).

De afdeling OI werkt nauw samen met de afdeling Repressie in het realiseren van haar taak. Daarnaast stelt de afdeling OI informatie ter beschikking aan andere afdelingen en directies, zoals Risico en Crisisbeheersing (brandpreventie & multifunctionarissen), de Ambulancedienst en de Gemeenschappelijke Meldkamer.

Werkzaamheden
Als Teamleider Chemisch Advies (CA) ben je verantwoordelijk voor de inbedding van het team Chemisch Advies binnen de Brandweer en de uitvoering van de taken en processen op het gebied van Incidentbestrijding Gevaarlijke Stoffen (IBGS).

De taken die je uitvoert zijn onder andere:

 • Zorgen voor de totstandkoming en realisatie van het jaarplan van het team Chemisch Advies.
 • Aanleveren van input voor de managementinformatie, waaronder het rapporteren van de afwijkingen en de gevolgen daarvan. Taak- en sociaalgericht leidinggeven aan de 6 specialistische medewerkers van het team.
 • Onderhouden van contacten met externe partijen, waaronder de DCMR en de Gezamenlijke Brandweer.
 • Signaleren en vertalen van ontwikkelingen op het gebied van IBGS in mogelijkheden en beleid voor de VRR.
 • Periodiek deelnemen aan regionale, interregionale en landelijke overleggen op het gebied van IBGS, waaronder ook voorzitter van de landelijke steunpuntregio’s Grootschalige ontsmetting (voorheen CBRN-peloton).
 • Participeren in landelijke (deel)projecten IBGS, waaronder het GBO-SO IBGS en het volgen van de ontwikkelingen in het eigen vakgebied en deelnemen aan en onderhouden van relevante netwerken.

Kennis, vaardigheden en competenties

Je hebt tenminste HBO opleiding en ervaring op het gebied van complexe vraagstukken en affiniteit met IBGS. Je bent in staat leiding te geven aan specialisten. Verder heb je ervaring met beleidsontwikkeling en het schrijven van beleidsstukken.

Van de Teamleider Chemisch Advies, vragen wij de volgende competenties:

 • Omgevingsbewust
 • Coachen
 • Communiceren
 • Verbinden
 • Netwerken

Wij bieden
Wij bieden een unieke kans om te werken in een jonge en dynamische werkomgeving. Je werkt in de inspirerende regio van Rotterdam-Rijnmond. Ook bieden wij een marktconform salaris van minimaal

Ook bieden wij een marktconform salaris van minimaal € 3.348,- en maximaal € 4.859,- (schaal 11) met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een fitnessregeling een Individueel Keuze Budget.

Interesse
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Ingrid van Rossum, Hoofd OI, 06-101 947 56. De HR Adviseur voor deze vacature is SharonPrat te bereiken via 06- 364 550 72.

Direct solliciteren
Mail je motivatiebrief en CV vóór 17 februari 2018 naar wervingconcern@vr-rr.nl o.v.v.
Teamleider Chemisch Advies.

De gesprekken vinden plaats op 22 en 23 februari 2018.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Kazerne Frobenstraat
Frobenstraat 8
3045 RD Rotterdam
088-8779000

Delen