Senior Beleidsmedewerker

Als senior beleidsmedewerker bij het team strategische informatievoorziening van de Brandweer Rotterdam-Rijnmond volg je de landelijke en regionale ontwikkelingen op het gebied van brandbestrijding op de voet. Vervolgens analyseer je deze informatie en maak je de vertaalslag naar bruikbaar beleid voor de regio Rotterdam-Rijnmond. Samen met o.a. de afdelingen repressie, vakbekwaamheid, onderzoek en analyse en logistiek zorg je voor de implementatie van het beleid, waarbij jij de regie voert. Zo treedt je op in de rol van onder andere beleidsmaker, projectleider en implementatiemanager.

Het gaat in deze functie om werkzaamheden die een regionaal en/of landelijk karakter hebben en een langere doorlooptijd kennen van circa een paar maanden tot enkele jaren. Het takenpakket is met name gericht op het ontwikkelen en op pijl houden van beleid rondom brandbestrijding. Een inhoudelijk voorbeeld is het verder vormgeven van het landelijke brandweerbeleid rondom de zogeheten basisprincipes van het brandweeroptreden.


Je weet de Brandweer Rotterdam-Rijnmond goed te vertegenwoordigen, zowel in- als extern en weet gebruik te maken van landelijke samenwerkingsvormen. Je ontwikkelt en implementeert operationele plannen, procedures en regelingen. Je stelt beleidsdocumenten op en stuurt op de realisatie en vaststelling van deze voorstellen. Je kunt heldere analyses maken over benodigd beleid en kunt de toekomstige richting aangeven. Je weet jouw bevindingen zowel mondeling als schriftelijk overtuigend en duidelijk te presenteren. In een dynamische omgeving sta je sterk in de schoenen en je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de teamleider.

JIJ

… begrijpt je vak: kunt goed schrijven, analyseren en behoeften omzetten tot beleid. Adviezen beargumenteer je, waarbij je rekening houdt met wensen en belangen die je ook kritisch tegen het licht durft te houden. Je bent een stevige gesprekspartner. Je denkt autonoom en weegt verschillende scenario’s tegen elkaar af. Daarnaast heb je oog voor relevante maatschappelijke, technologische en innovatieve ontwikkelingen. Je stelt je proactief op als het gaat om het ophalen van informatie en het delen daarvan met de organisatie. Je kunt projectmatig werken en bent een verbinder en netwerker met gevoel voor onderlinge verhoudingen. Je beweegt je makkelijk binnen een grote en complexe organisatie en neemt mensen in een gewenst tempo en op professionele wijze mee in nieuwe inzichten en veranderingen. Je bent een teamspeler die ook goed zelfstandig kan werken.


Verder:

 • Heb je minimaal HBO/WO werk- en denkniveau en in ieder geval een HBO diploma.
 • Heb je minimaal 5-7 jaar relevante werkervaring in een beleidsfunctie.
 • Heb je ervaring bij de Brandweer of een sterke affiniteit met de Brandweer organisatie.
 • Ben je stressbestendig en beschik je over goede schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Is het een pré als je de leergang specialist operationele voorbereiding aan het IFV hebt gevolgd. Je bent tenminste bereid deze leergang te volgen.
 • Is het een pré als je de leergang (Hoofd)Officier van Dienst aan het IFV hebt gevolgd. Je bent tenminste bereide deze leergang te volgen.
 • Ben je in bezit van rijbewijs B.
 • Je beschikt over ervaring met het doorlopen van het besluitvormingsproces van a-z.
 • Beschik je over een zeer sterke schrijfvaardigheid.
 • Een schrijfopdracht maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Verder kan er naar recent opgesteld beleid gevraagd worden.

Het vervullen van een operationele piketfunctie behoort tot de mogelijkheden.

WIJ
Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is een overheidsorganisatie die namens de 15 gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening. Alle 15 burgemeesters vormen samen het algemeen bestuur. De voorzitter van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is de burgemeester van Rotterdam, ing. Ahmed Aboutaleb.

JE TEAM
De afdeling Operationele Informatie (OI) heeft als kerntaak het verzamelen, verwerken en beschikbaar stellen van operationele informatie op het gebied van alarmering en planvorming. De afdeling OI is ervoor verantwoordelijk dat de alarmering, plannen, procedures en het kaartmateriaal up-to-date en 24 uur per dag beschikbaar zijn. Daarnaast heeft de afdeling taken op het gebied van brandweeradvisering bij en deelname aan infrastructurele projecten en de uitvoering en vertaling van opgesteld beleid. Daarnaast stelt de afdeling informatie ter beschikking aan andere afdelingen en directies, onder andere aan de directie Risico en Crisisbeheersing (brandpreventie & multifunctionarissen), de ambulancedienst en de gemeenschappelijke Meldkamer.

ARBEIDSVOORWAARDEN

 • Op basis van ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 11 met een salaris variërend van € 3.561,- tot € 5.169,- op basis van 36 uur.
 • We zijn een moderne werkgever, daarom kun je je werk en werktijden flexibel en naar eigen behoefte indelen en behoort (deels) thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week).
 • Je ontvangt een IKB-budget van 17,05% dat je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben wij een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand en vers fruit op kantoor.
 • De VRR hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

MEER WETEN OF SOLLICITEREN?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Erwin Zwart (Teamleider Strategische Informatievoorziening) via 06-20 62 78 51  of per mail naar Erwin.Zwart@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met recruitment via 088 8779 000 of per mail naar Recruitment@vr-rr.nl.

  Solliciteren kan via deze link!

 

Kazerne Baan
Ketelaarsstraat 15
3011 CM Rotterdam
088-8779000

Delen