Manschap Rotterdam The Hague Airport

De organisatie

Rotterdam The Hague Airport (hierna te noemen RTHA) is een dynamische, internationale luchthaven met ambitieuze groei- en kwaliteitsdoelstellingen. Op dit moment reizen jaarlijks ruim 1,8 miljoen reizigers via de regionale luchthaven van Zuidwest Nederland voor hun zaken- of privéreis van of naar een Europese bestemming. RTHA biedt de unieke kans om te werken op één van de meest succesvolle luchthavens in Europa. Werken op RTHA betekent samenwerken met gemotiveerde enthousiaste collega’s aan een kwalitatief hoogwaardige innovatieve luchthaven.

De missie van RTHA is "Wij verbinden mensen, bedrijven en innovaties in het belang van de regio". RTHA ontleent haar bestaansrecht aan haar bijdrage aan de ontwikkeling van de regio. Deze bijdrage gaat verder dan het faciliteren van luchtvaart. Rotterdam The Hague Airport vervult ook een rol als werkgever, opleider, innovator, verbinder en vestigingsklimaatfactor, businesspartner en is het visitekaartje van de regio. De toegevoegde waarde van de luchthaven kan voor iedereen anders zijn, maar altijd in het belang van de regio.

De afdeling

De luchthavenbrandweer maakt onderdeel uit van de afdeling Security, Safety & Support (SS&S). SS&S is verantwoordelijk voor de uitvoering van de securitytaken en voor veiligheid, Arbo en milieu. Daarnaast geeft SS&S veiligheidstrainingen en is SS&S verantwoordelijk voor de voorbereiding, de opleiding en de uitvoering van repressieve taken.

SS&S draagt bij aan de missie van RTHA als verbindende schakel voor de beheersing van veiligheid, continuïteit en duurzaamheid van de bedrijfsvoering en ontwikkeling van RTHA. Door een goede samenwerking met collega’s, de overheid en ketenpartners zorgt SS&S voor een veilige luchthaven waarin passagiers een snelle, gemakkelijke en persoonlijke service ervaren.

De luchthavenbrandweer van RTHA is verantwoordelijk voor vliegtuigbrandbestrijding. Voor de basisbrandweerzorg (waaronder hulpverlening aan landzijde en gebouwbrandbestrijding) is de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond verantwoordelijk.

De functie

Wat ga je doen als manschap?
Als manschap sta je altijd op scherp. Elk moment van de dag kan het alarm afgaan en dan ben jij in staat om binnen 45 seconden de kazerne uit te rijden. En dat is snel! Vervolgens ben je in staat te schakelen. Misschien was je net aan het sporten, zat je middenin een oefening of was je bezig met andere werkzaamheden ten behoeve van vliegtuigbrandbestrijding, maar zodra je bent opgeroepen heb je focus. Onderweg naar het incident (bijv. vliegtuigbrand, BHV incident of een incident met gevaarlijke stoffen) word je gebriefd over de situatie. Je kan snel deze informatie tot je nemen en een beeld vormen van de situatie waar je op af rijdt. Je kent jouw taak en verantwoordelijkheid, en gaat er vol in. Dit incident moet professioneel, met optimaal resultaat opgelost worden, zodat de luchthavenprocessen zo min mogelijk hinder ondervinden en er weer snel kan worden overgaan tot de orde van dag. We willen onze klanten, de vliegtuigmaatschappijen en passagiers zo goed mogelijk bedienen.

Naast het oplossen van incidenten en calamiteiten, zorg je ervoor dat jouw kennis en vaardigheden voor het uitoefenen van de functie op peil blijven. Door regelmatig trainingen en oefeningen te volgen, houd je dit up to date. Je kan jezelf ook ontwikkelen door deel te nemen aan interne werkgroepen. Deze werkgroepen houden zich bijvoorbeeld bezig met het begeleiden van de oefeningen en de sportlessen. Ook het beheer en onderhoud van onze middelen en materialen behoren tot het takenpakket van deze werkgroepen. Daarnaast heb jij interesse in de ontwikkelingen binnen jouw vak, dus ook daarin neem je een proactieve houding aan.

Tenslotte is het belangrijk dat je fysiek en mentaal fit bent en blijft. Elke dag staat er een uitgebreide sportactiviteit op het programma, waarin je als team of individu wordt uitgedaagd alles uit de kast te halen.

Profiel

Jouw toegevoegde waarde
Zoals je al hebt kunnen lezen, er wordt een hoop van je verwacht als je hier start als manschap! Naast dat je fysiek en mentaal fit bent om calamiteiten en incidenten te lijf te gaan, kan je ook goed omgaan met deze situaties. Je weet je hoofd koel te houden in de meest hete situaties. Je bent in staat situaties goed te analyseren en in je op te nemen, om vervolgens over te gaan tot actie. Je neemt jouw verantwoordelijkheid, waarbij je ook jouw collega’s ondersteunt waar nodig. Letterlijk en figuurlijk ga je voor elkaar door het vuur.

Jouw oplossingsgerichtheid kent ook een creatieve en innovatieve kant, je weet collega’s mee te krijgen in een ‘andere manier’ van denken en oplossen. Ook omdat dat RTHA weer een stukje beter maakt!

Tenslotte zoeken we ook gewoon een leuke collega, eentje die het teambelang boven het individuele belang stelt en waar je goed mee kan samenwerken. Indien je jezelf herkent in bovengenoemde omschrijving, en je voldoet aan onderstaande functie-eisen, dan zien we je sollicitatie heel graag tegemoet.

 • Minimaal een afgeronde MBO (niveau 2) opleiding (graag op je CV vermelden welk MBO niveau jouw opleiding is);
 • Affiniteit met techniek is een pre;
 • In bezit van een geldig rijbewijs B en C (brandweermodules brandweerchauffeur en voertuigbediener is een pre);
 • In bezit van het brandweerdiploma manschap A (module vliegtuigbrandbestrijding is een pre);
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Uitstekende lichamelijke en geestelijke conditie.

Bijzonderheden van de functie
De functie wordt gedraaid in een 24-uurs dienst rooster (gemiddeld twee per week). Hou er rekening mee dat dit fysiek, mentaal, maar ook sociaal impact heeft. Dit element van de functie moet je zeker niet onderschatten.

De eerste drie maanden staan in het teken van jouw opleiding, waarbij je wordt opgeleid tot manschap bij brandweer RTHA. Gedurende dit traject loop je ‘dagdienst’. Zodra je de interne opleiding met goed gevolg hebt afgerond, ben je in staat zelfstandig te functioneren en stap je in de 24-uurs dienst.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je kunt rekenen op een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • We geven je ruimte voor ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak. Zo is er een o.a. een duurzaam inzetbaarheidsbudget en vitaliteitsbudget;
 • Verder krijg je de kans om een inspirerende werkomgeving samen te werken aan unieke projecten met collega’s die oprecht trost zijn op hun bijdragen aan RTHA.
 • De insteek is een contract te bieden voor vijftien jaar, met een proeftijd van twee jaar.

Sollicitatieprocedure

Vanwege de zeer lange doorlooptijden van deze sollicitatieprocedure (door drukte op de luchthaven, beschikbaar en zomervakantie), staan hieronder de data genoemd voor de verschillende stappen in de sollicitatieprocedure.

 • Sluitingsdatum vacature: dinsdag 26 juni 2018
 • Brievenselectie en terugkoppeling: uiterlijk vrijdag 29 juni 2018
 • Fysieke test: maandag 2 juli 2018
  met o.a. hardlopen (5 km; heren in 26 minuten, dames in 27 minuten), hoogtetest en technische test
 • Sollicitatiegesprekken: donderdag 5 juli of vrijdag 6 juli
 • 24 uurs test: nader te bepalen dag in week 33 (13 t/m 17 augustus)
 • Assessment (psychologisch): vrijdag 24 of maandag 27 augustus
 • Medische keuring: vrijdag 7 augustus
 • Arbeidsvoorwaarden aanbod: uiterlijk eind september

NB. Er zal een veiligheidsonderzoek (AIVD screening) plaatsvinden in het kader van onze veiligheidsprocedures.

Interesse?

Heb je inhoudelijke vragen na het lezen van de vacature? Neem dan contact op met de commandant luchthavenbrandweer RTHA, Marijn van Eijsden, via de mail: marijn.van.eijsden@rtha.com

Heb je vragen over het sollicitatieproces? Neem dan contact op met onze HR medewerker, Esther Kuiper, via de mail: esther.kuiper@rtha.com

Solliciteren kan tot uiterlijk dinsdag 26 juni 2018 via de sollicitatiebutton op onze website: www.werkenoprotterdamthehagueairport.nl/vacature/brandweer-rtha-manschap

Alleen reacties binnengekomen via de sollicitatiebutton worden in behandeling genomen.

Rotterdam The Hague Airport
Rotterdam Airportplein 60
3045 AP Rotterdam

Delen