Opleidingscoordinator / Planner vakbekwaamheid Brandweer

Ben jij die flexibele, stabiele spil in ons web? En vind jij het een uitdaging te zorgen dat de trainingsdagen en opleidingen van (aankomend) brandweerprofessionals van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) optimaal georganiseerd zijn?

Wij zoeken per direct een Opleidingscoördinator / Planner vakbekwaamheid 

Binnen de afdeling vakbekwaamheid heb jij een spilfunctie. Jij plant en coördineert samen met jouw collega’s alle opleidingen/oefeningen en examens. Je bent het aanspreekpunt voor de docenten en expertgroepen als het gaat om het plannen van mensen, materieel en middelen. Het maken van die planning is geen sinecure, met 8 clusters en circa 1200 man/vrouw aan actief brandweerpersoneel is het creëren van een jaarplanning een flinke opgave die de nodige creatieve denkkracht en flexibiliteit vergt.Je werkt met verschillende digitale systemen zoals de elektronische leeromgeving Brandweer (ELO) en veiligheidspaspoort (VP). Je werkt nauw samen met de afdeling digitale ondersteuning, maar ook met het team ondersteuning-logistiek en de repressieve planning.

Jij

... Bent een ervaren en zorgvuldige planner, die in staat is hoofd en bijzaken te scheiden en goed onder druk kan presteren.

... Je bent gewend te werken met planprogramma’s en hebt bij voorkeur ervaring met het werken met VP (of vergelijkbaar) en de ELO. Je bent in staat om je collega’s mee te nemen op het gebied van de ELO en VP

... Je bent een sociale, flexibele teamspeler die goed in staat is nee te zeggen, maar ja zegt als het maar enigszins kan. Je bent creatief en flexibel

... Je bent digitaal goed onderlegd en administratief sterk.

... Je snapt logistieke processen en houdt van de puzzel rondom het plannen en organiseren van zaken. Je legt je oor te luisteren bij je collega’s en denkt mee over mogelijke verbeteringen binnen de afdeling Vakbekwaamheid. Je bent toekomstgericht, signaleert nieuwe ontwikkelingen die van invloed zijn op je werkzaamheden en past je hierop aan

Verder:

 • Beschik je over een MBO werk- en denkniveau;
 • Heb je ruime ervaring als planner binnen een complexe, grote organisatie met verschillende belangen;
 • Enige repressieve ervaring is een groot voordeel;
 • Heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk)

Je team
De afdeling Vakbekwaamheid van de Brandweer Rotterdam-Rijnmond is onderverdeeld in twee teams: het team Vakbekwaam Worden & Blijven en het team Ondersteuning en Planning. Jij valt als opleidingscoördinator/planner onder het team Ondersteuning en Planning, waar alle medewerkers ondersteunend zijn aan het team Vakbekwaam Worden & Blijven. Je werkt nauw samen met alle andere disciplines binnen de afdeling.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je wordt ingeschaald in schaal 7 met een salaris van € 2.149,- tot € 3.145,- (36 uur).
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur), 32 uur is bespreekbaar
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk, daarom bieden we een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit.
 • Flexibele werktijden en thuiswerken is bespreekbaar.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenregeling bij het ABP: wij betalen 2/3e van jouw pensioen.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

  Interesse?

  Neem gerust contact met ons op!

  • Voor vragen over de inhoud van de functie kan je contact opnemen met Fenna Oskam, Teamleider Vakbekwaamheid O&P via 06-50053533.
  • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met het team recruitment via 088 8779000.

  Direct solliciteren mag natuurlijk ook via deze link! Wij ontvangen dan graag je CV en motivatiebrief.

Kazerne Baan
Ketelaarsstraat 15
3011 CM Rotterdam
088-8779000

Delen