HR Businesspartner Brandweer

Wil jij met jouw expertise en bevlogenheid een bijdrage leveren aan de veiligheid van onze hulpverleners en de burgers in regio Rotterdam Rijnmond? En ben jij een HR Businesspartner die als geen ander weet wat de business nodig heeft en continu nadenkt hoe de afdeling HR hierin van toegevoegde waarde kan zijn? Dan hebben wij een mooie kans voor jou!

Voor de Brandweer zijn wij op zoek naar een HR Businesspartner. In deze brede functie ben je een stevige adviseur voor leidinggevenden. Samen met je collega’s adviseer je leidinggevenden op operationeel en tactisch niveau over het gehele speelveld aan HR-onderwerpen. Zoals Strategische Personeelsplanning, verzuim, individuele casuïstiek, mobiliteit, selectie, duurzame inzetbaarheid, etc. Maar ook het implementeren van HR beleid en het mede ontwikkelen van het leiderschap binnen de Brandweer maken deel uit van jouw uitdagende functie.


Ben jij die HR Businesspartner die ervoor zorgt dat jouw brandweercollega's optimaal kunnen functioneren?

Jouw werkzaamheden hebben een impact op het dagelijkse functioneren van de brandweer. Jij draagt bij aan de verbinding tussen HR en de operatie. Jij weet waar, op het gebied van HR, behoefte aan is en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Het meedraaien van een 24-uurs dienst is de perfecte manier om deze verbinding te ervaren en te verstevigen! En laten we eerlijk zijn; bij welke andere werkgever krijg je de kans om mee te gaan met een uitruk van de brandweer?

Jij

bent op zoek naar een tweede stap in je carrière als HR Professional. Jij snapt de business en hebt affiniteit met een 24-uurs organisatie. Je bent een proactieve en mensgerichte adviseur zonder de organisatie doelstellingen uit het oog te verliezen. Verder ben je resultaatgericht, sterk analytisch, heb je een hands-on mentaliteit en durf je initiatief te nemen. Tevens beschik je over een toegankelijke houding en ben je in staat op een tactvolle manier problemen op te lossen. Natuurlijk beschik je over goede advies- en communicatievaardigheden (zowel schriftelijk als mondeling) en heb je gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Verder:

 • Beschik je over minimaal een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur op het gebied van HRM.
 • Beschik je over minimaal 3 jaar werkervaring als HR Businesspartner.
 • Beschik je bij voorkeur over ervaring binnen een operationele (hulpverlenings)organisatie.
 • Beschik je bij voorkeur over een rijbewijs B en eigen vervoer.
 • Ben je daadkrachtig, doortastend, nuchter en resultaatgericht.
 • Ben je een doener, maar wel een doener die eerst denkt en de benodigde (kritische) vragen stelt.
 • Zoek je samenhang en verbinding en ben je in staat om zaken goed te borgen.

Je Team

De totale HR afdeling bestaat uit circa 40 collega’s verdeeld over drie teams (Advies/Mobiliteit/support). Jij maakt onderdeel uit van het team HR advies. Dit energieke team bestaat uit 15 collega’s met verschillende achtergronden, talenten en persoonlijkheden die zeer betrokken en gedreven zijn.

Onze ambitie is een onmisbare partner te zijn voor de organisatie, samen dagelijks de beste koers te varen en het verschil te maken.

Belangrijke waarden voor ons zijn:

 • Vertrouwen geven en verantwoordelijkheid nemen.
 • Verbinden en samenwerken.
 • Vernieuwen en Ondernemerschap.
 • Vakmanschap en trots.

Als afdeling willen we ons graag verder ontwikkelen op het gebied van integraal samenwerken aan HR vraagstukken. Ook het stellen van de juiste prioriteiten en het maken van keuzes heeft onze aandacht. Als hulpverleningsorganisatie hebben we een hands-on mentaliteit en willen we zaken snel en liefst allemaal tegelijkertijd oppakken. De juiste prioritering en lange termijn denken helpen ons om de goede dingen goed te doen.

Met jouw talent willen we de verdere ontwikkeling en groei inzetten en resultaten behalen.

Arbeidsvoorwaarden

 • De arbeidsvoorwaarden zijn op basis van het Ambtenarenreglement CAO Gemeente Rotterdam.
 • Op basis van ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 10 met een salaris van € 2.973,- tot € 4.494,- op basis van 36 uur. Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week).
 • Je ontvangt een toeslag van 17,05% die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand en vers fruit op kantoor.
 • We zijn een moderne werkgever, daarom kun je je werk en werktijden flexibel en naar eigen behoefte indelen en behoort (deels) thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioenpremie.

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor vragen over de inhoud van de functie kan je contact opnemen met Inge Kippers (HR-Manager) via 06 13786496 of per mail naar Inge.kippers@vr-rr.nl
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met team Recruitment via (088) 877 9225 of recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren via deze link

WPC
Wilhelminakade 947
3072 AP Rotterdam
088-8779000

Delen