Medewerker vakbekwaamheid

(fulltime en mogelijkheid voor doorgroeien naar senior medewerker)  

Wil jij onze professionals trainen? 
Ben je gepokt en gemazeld binnen de brandweerwereld en zit instructie geven in je bloed? Beschik je over een HBO werk- en denkniveau, ben je in het bezit van het diploma brandweerinstructeur / docent of een andere gelijkwaardige opleiding van het IFV. Kun je projectmatig werken en ben je in staat om kennis en ervaring met enthousiasme over te dragen. Dan ben jij binnenkort de nieuwe collega binnen ons team Vakbekwaam Blijven die instructies verzorgd aan ons repressief personeel. Wij zijn namelijk op zoek naar een ervaren en inspirerende Medewerker Vakbekwaamheid. Kennis van industriële brandbestrijding is een pré. 

Team Vakbekwaam Blijven 

Het team Vakbekwaam Blijven zorgt met ongeveer 8 collega’s voor het organiseren, borgen en vergroten van de operationele vakbekwaamheid van onze manschappen en bevelvoerders. Het team behoort tot de afdeling Repressie. 

Zelfvertrouwen   

Je hebt minimaal een HBO werk- en denkniveau, bent in het bezit van het diploma brandweerinstructeur / docent, het diploma bevelvoerder of een gelijkwaardige IFV opleiding. Binnen de brandweer heb je ruime ervaring met het geven van instructies, je vertrouwt op je kennis en ervaring en bent kwaliteitsgericht. Je beschikt over repressieve ervaring, bij voorkeur opgedaan in een industriële omgeving en rijbewijs B. Je bent flexibel en in staat om te improviseren. Vanzelfsprekend zijn je communicatieve en didactische vaardigheden goed ontwikkeld. 

Werkzaamheden 

Als medewerker Vakbekwaam Blijven geef je niet alleen instructies aan onze repressieve beroepskrachten en vrijwilligers van GB, je ontwikkelt ook les- en leerstof op het gebied van Brand, THV, IBGS en eventueel Industriële Incidentbestrijding. Daarnaast ontwikkel, begeleid en evalueer je ook oefeningen. De instructies of oefeningen kunnen dus zowel overdag, ‘s avonds als soms in de weekenduren plaatsvinden.  

Vakspecialist 

Afhankelijk van kennis, kunde en ervaring is het mogelijk om door te groeien naar senior medewerker Vakbekwaam Blijven op één of meerdere vakgebieden van Brand, Technische Hulpverlening, IBGS of Industriële Incidentbestrijding. 

Salaris 

Het salaris voor medewerker Vakbekwaamheid bedraagt maximaal € 3805,- bruto per maand (SK 9) op basis van een 36-urige werkweek en is afhankelijk van je talenten en kwaliteiten. Verder kennen we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Interesse? Geef ons dan jouw instructies!  

Maak je interesse voor deze vacature kenbaar en mail HR@gez-brandweer.nl een gemotiveerde brief en CV, zodat voor ons duidelijk wordt dat we jou moeten kiezen. Doe dit voor 31 mei a.s.

Voor meer informatie over deze vacature neem je contact op met:  

Dirk Jan Bestman, Teamleider Vakbekwaam Blijven, telefoonnummer 06-22207933, of via de mail dj.bestman@gez-brandweer.nl 


Gezamenlijke Brandweer, Professionals in industriële incidentbestrijding!  

De Gezamenlijke Brandweer is een publiek/private incidentbestrijdingsorganisatie binnen het Haven- en Industriegebied van de gemeente Rotterdam en de woonkernen Rozenburg, Hoogvliet en Pernis. Wij zijn optimaal voorbereid op het bestrijden van (industriële) incidenten en beperken daarmee de materiële, financiële en milieuschade voor onze stakeholders. Verder willen wij ons continue verbeteren en onze expertise binnen en buiten ons verzorgingsgebied uitdragen. Alle 300 collega’s van de Gezamenlijke Brandweer voelen passie voor hun werk en zijn betrokken bij hun klanten. Professionaliteit, transparantie en betrokkenheid vormen de pijlers van onze kwaliteit en succes.  

Gezamenlijke Brandweer
Laan van Nieuw Blankenburg 10
3181 DA Rozenburg

Delen