Financieel Controller (jr)

Kijk jij naar de meters op je dashboard om je auto te besturen?

Ben jij in staat scherpe financiële analyses te maken en krijg jij deze over de bühne? Beschik je over een afgeronde financiële HBO-opleiding en heb je 2 tot 4 jaar werkervaring in deze richting? Dan ben jij de nieuwe financiële collega die wij zoeken. De afdeling Bedrijfsvoering is op zoek naar een energieke Financieel Controller, die van aanpakken weet! 

Bedrijfsvoering

Wij als Gezamenlijke Brandweer streven ernaar om met vakbekwame collega’s, die trots zijn op hun vakmanschap, een professionele industriële incidentenbestrijdingsorganisatie te zijn die in verbinding staat met onze stakeholders, waarbij veiligheid een centraal thema is. Hierbij is het voor onze organisatie van groot belang continu in staat te zijn om in te spelen op veranderingen. Daarbij is ‘Bedrijfsvoering in control’ een belangrijk onderdeel. Als Financieel Controller maak je deel uit van het team Financiën en rapporteer je direct aan het Hoofd Bedrijfsvoering.

Taken en verantwoordelijkheden

In deze functie ben je een adviseur voor de organisatie en weet je deze job op de kaart te zetten en routes uit te stippelen. Je geeft zowel gevraagd als ook ongevraagd advies. Naast ondersteuning in de dagelijkse administratie en de periodieke afsluitingen is er veel ruimte voor verbeterinitiatieven op processen, rapportages en systemen.

Je bewaakt de kwaliteit en efficiency van de financieel-administratieve processen, en het is de bedoeling dat je dé expert wordt van een nieuw te implementeren ERP systeem. Je initieert verbeteringen in de administratieve organisatie en de interne beheersing van (financiële) processen. Daarnaast stel je financiële (maand)rapportages, forecasts en scenario analyses op, bewaakt de budgetten en adviseert collega's van andere afdelingen op basis van jouw bevindingen. Strategische doelstellingen kun je vertalen in duidelijke KPI's. Voor de controlerend accountant ben je het primaire aanspreekpunt, en je speelt een belangrijke rol in het voorbereiden van de jaarrekeningcontrole. Ook verzorg je diverse aangiftes, waaronder die van de vennootschapsbelasting en aangiftes ten behoeve van het CBS.

Profiel

Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding in een financiële richting. Je hebt enkele jaren relevante werkervaring. Je communicatieve en sociale vaardigheden zijn goed. Actuele kennis van Besluit Begroting en Verantwoording provincies en gemeenten (BBV) is een pré. Het salaris bedraagt maximaal € 3.712,- bruto per maand (indicatieve waardering, SK 9) op basis van een 36-urige werkweek.

Interesse? Kom dan in ons team!

Heb je interesse, vragen of wil je meer informatie over deze vacature, neem dan contact op via  gb_peno@gez-brandweer.nl en stuur een gemotiveerde brief en CV, zodat voor ons duidelijk wordt dat we jou moeten kiezen. Doe dit voor 30 september a.s.

Voor specifieke informatie over deze vacature neem contact op met: Gerard van Ieperen, Hoofd Bedrijfsvoering, g.vanieperen@gez-brandweer.nl of 088-5110097

 


Gezamenlijke Brandweer. Professionals in incidentbestrijding en dienstverlening!

De Gezamenlijke Brandweer is een samenwerkingsverband tussen meer dan vijftig bedrijven in het haven- en industriegebied van Rotterdam en de Gemeente Rotterdam. De organisatie verzorgt in dit gebied de brandbestrijding en hulpverlening en heeft daarbij de verplichting tot het in stand houden van een bedrijfsbrandweer. De Gezamenlijke Brandweer staat voor het  voorkomen, beperken en bestrijden van brand, het beperken van brandgevaar, het voorkomen en beperken van ongevallen bij brand en al hetgeen daarmee verband houdt; het beperken en bestrijden van gevaar voor mensen en dieren bij ongevallen anders dan bij brand; het beperken en bestrijden van rampen.

Alle 300 collega’s van de Gezamenlijke Brandweer voelen passie voor hun werk en zijn betrokken bij hun klanten. Veiligheid, samenwerken, innoveren en flexibiliteit vormen de pijlers van onze kwaliteit en succes.

Gezamenlijke Brandweer
Laan van Nieuw Blankenburg 10
3181 DA Rozenburg

Delen