Functioneel Beheerder Repressieve informatiesystemen

Voor de afdeling Operationele Informatievoorziening (OI), team digitale informatievoorziening zijn wij op zoek naar een

Functioneel Beheerder Repressieve informatiesystemen

Je wordt verantwoordelijk voor het in stand houden van de functionaliteit van de informatievoorziening voor onze brandweertaak in het veld. Je vertaalt de informatiebehoefte van de gebruikersorganisatie en ketenpartners en je beschrijft de eventuele wijzigingen van applicaties, je zorgt voor het (laten) doorvoeren van de voorgestelde wijzigingen en het controleren en in beheer nemen van deze wijzigingen. Je zorgt tevens voor de kaders, richtlijnen en voorwaarden voor het correct gebruiken van de applicatie(s).

De informatievoorziening bestaat onder andere uit voertuig- en vaartuigposities, GEO-gegevens uit diverse landelijke en regionale systemen en incidentdata van de meldkamers.

Daarnaast word je het regionale aanspreekpunt van C2000, monitorborden en gebruikte hardware.

Je werkt binnen onze organisatie vooral samen met in ieder geval de afdelingen IM en ICT van de VRR, de afdeling Repressie van de Brandweer en ketenpartners zoals het Havenbedrijf en de Gezamenlijke Brandweer. Het is daarbij van belang dat je zowel met it'ers als eindgebruikers en managers kunt schakelen. 

Werkzaamheden:

 • Je registreert en analyseert gemelde problemen, neemt maatregelen om deze op te lossen en behandelt vragen en problemen betreffende de te beheren applicatie;
 • Je lost storingen en problemen op met betrekking tot de prestatie van het systeem;
 • Je organiseert dat gegevens van externe partijen beschikbaar komen, zodanig dat deze gebruikt kunnen worden tijdens incidenten. Daarnaast adviseer je in de mogelijkheden;
 • Je verzorgt en begeleidt nieuwe versies en upgrades van applicaties;
 • Je draagt bij de invoering van het pakket zorg voor de opleveringstermijn en de testfases;
 • Je behandelt vragen over gebruik van de applicaties en ondersteunt bij problemen en onduidelijkheden;
 • Je verzorgt documentatie, handleidingen en procedures over automatisering voor gebruikers;
 • Je organiseert, in overleg met gebruikers, workshops en bijeenkomsten;
 • Je instrueert gebruikers en begeleidt het persoonlijk computergebruik;
 • Je past aan, verbetert signalen en ontwikkelt (SQL-) rapportages die behoren tot de standaardrapportages;
 • Je signaleert ICT ontwikkelingen binnen en buiten de regio, welke het Situational Awareness beeld kan verbeteren.

Wij vragen
Als toekomstige collega heb je HBO werk- en denkniveau,  bij voorkeur richting bedrijfskundige informatica en tenminste 3 jaar relevante ervaring. Je hebt kennis van standaard ICT-processen en GEO-standaarden als WMS en WMTS. Jij bent analytisch, klantgericht en je vindt het leuk om actief samen te werken binnen een team. Repressieve brandweer ervaring en inzetbaarheid is een pré.

Wij bieden
Wij bieden een unieke kans om te werken in een dynamische werkomgeving. Je werkt in de inspirerende regio van Rotterdam-Rijnmond. Ook bieden wij een marktconform salaris van minimaal €2591,- en maximaal €3805,- (schaal 9) met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een fitnessregeling per maand en een Individueel Keuze Budget.  Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en groei staat bij ons centraal.

Interesse
Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met M. Henderson, Teamleider Digitale Informatievoorziening, 06-51 71 02 39 of via e-mail Marcel.Henderson@vr-rr.nl.
De HR Adviseur voor deze vacature is Sharon Prat te bereiken via 06- 364 550 72 of via e-mail Sharon.Prat@vr-rr.nl

Solliciteren
Je kunt je sollicitatie met CV en motivatiebrief uiterlijk 23 maart 2018 per mail richten aan de: wervingconcern@vr-rr.nl o.v.v. Functioneel Beheerder Repressieve Systemen. De selectiegesprekken vinden plaats op 12 april.

Kazerne Baan
Ketelaarsstraat 15
3011 CM Rotterdam
088-8779000

Delen