Financieel Beleidsmedewerker

Ben jij die professional die cijfermatig sterk is, maar ook in staat is kritisch met de business mee te denken? En dat in praktisch beleid om kan zetten? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou!

Je bent werkzaam binnen het team financieel beleid en externe verslaggeving. Je functie heeft zowel een beleidsmatige als financiële kant. Samen met je teamleden ben je verantwoordelijk voor de bestuurlijke cyclus en lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van de beleidsvoorstellen. Je bent breed inzetbaar als financieel specialist.


Je adviseert het management en de business controllers bij het maken van beleidskeuzes, je doet voorstellen en denkt mee over alternatieven. Je adviseert vanuit je eigen analyse: met je constructief-kritische houding zet je jezelf neer als een daadkrachtig adviseur. Jij bent samen met je teamleden verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit van de begroting, het jaarverslag en de beheersmaatregelen binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR). Daarnaast ben jij binnen het team de adviseur als het gaat om risicomanagement en fiscale zaken.

Hiervoor lever je in samenwerking met control onder andere een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van risicomanagement. Je bent daarbij ook verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het risicomanagementbeleid, kwantificeren van risico's en het afnemen van risk assessments.


Je fungeert als vraagbaak als het gaat om fiscale aangelegenheden. Je bent het aanspreekpunt voor de belastingdienst en je zorgt ervoor dat je collega's op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op fiscaal gebied.

Jij bent cijfermatig onderlegd, analytisch sterk en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je kunt goed samenwerken met als doel om de gezamenlijk producten tijdig te leveren; hierbij is het goed kunnen delen van informatie en weten wie wat nodig heeft om het werk goed te doen van groot belang.

Verder:

 • Beschik je over universitair werk- en denkniveau en een opleiding op het gebied van Bedrijfseconomie, Bestuurskunde of vergelijkbaar;
 • Beschik je over minimaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van financieel beleid, als financieel adviseur of op het gebied van risicomanagement en risk assessments;
 • Ben je stressbestendig en flexibel;
 • Ben je communicatief goed onderlegd, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Weet je als geen ander hoe je digitaal moet werken en kun je goed omgaan met digitale informatie.

Je Team
Je maakt deel uit van de afdeling Kwaliteit, Control en Audit (KCA). Het doel van de stafafdeling KCA is om zorg te dragen dat de kwaliteit van de (bedrijfs-)processen en beheersingsmaatregelen zodanig is geregeld dat het management continu inzicht heeft in de te lopen koers van het vastgestelde beleid, bedrijfsvoering en de uitkomsten hiervan zowel in kwantitatieve als kwalitatieve zin. Je werkt in het team “Financieel beleid en externe verslaggeving. Dit team bestaat uit 6 professionals en een coördinator die allen hun eigen kwaliteiten hebben en erg nauw met elkaar samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je werkt 36 uur per week. 4 keer 9 uur werken behoort tot de  mogelijkheden.
 • Je wordt ingeschaald in salarisschaal 10 met een salaris van € 2.973,- tot € 4.495,- bruto per maand op basis van 36 uur.
 • Je ontvangt een toeslag van 17,05% die je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een cursus volgen? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • Wil je 40 uur werken? Dan bouw je gemiddeld 25 ADV dagen per jaar op.
 • Wij hanteren een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Wij betalen twee derde van jouw pensioen.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand. Ook is er vers fruit en kun je gebruikmaken van een fietsregeling.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.
 • Locaties: Rotterdam-Rijnmond. Je komt te werken op diverse locaties in de regio.

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Ernst Jan Villerius  via  06 50053509 of per mail ernst-jan.villerius@vr-rr.nl
 • Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Team Recruitment via 088-8779 000 of via mail: recruitment@vr-rr.nl.

  Solliciteren uitsluitend via deze link

 

 

WPC
Wilhelminakade 947
3072 AP Rotterdam
088-8779000

Delen