Brandweerkundig Centralist

Ben jij stressbestendig, kun je goed prioriteiten stellen en ben je communicatief zeer sterk? Kijk dan snel verder naar deze afwisselende functie!

Geen dag is hetzelfde op de meldkamer! Soms heb je te maken met een meterkast die in brand staat, maar het kan ook zijn dat een groot magazijn geblust moet worden met een compleet peloton. Zodra iemand 112 belt, ben je een goed luisterend oor en neem je vervolgens gemakkelijk de leiding in het gesprek zodat je snel kan achterhalen wat er aan de hand is. Vervolgens maak je, mede door je ervaring bij de brandweer, een goede inschatting zodat de juiste hulpverlening geleverd wordt. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor zowel de brandweereenheden als degene die het incident meldt. Hierdoor heb jij de operationele leiding wanneer er een melding gemaakt wordt.Weet jij orde te behouden in tijden van crisis?

Alle eenheden zijn van jou afhankelijk waardoor jij nauw contact met hen onderhoudt. Jij weet orde te houden in tijden van crisis in de gehele informatievoorziening (zowel bij mono- als multidisciplinaire incidenten) en kan deze informatie goed doorspelen naar de juiste partijen. Ook onderhoud je goede contacten met verschillende partners tijdens én bij de afhandeling van het incident. Naast de hulpverlening in de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond verzorg en coördineer jij ook de hulpverlening in de veiligheidsregio Zuid Holland Zuid.  Na drie jaar (en bij voldoende geschiktheid) zal je doorgroeien naar de functie brandweerkundig centralist.

Jij
…bent stressbestendig, schrikt niet van ad-hoc problemen maar vind je het juist een mooie uitdaging om deze op te lossen. Daarnaast kun je snel schakelen tussen verschillende systemen en ben je goed in staat om te luisteren en informatie juist te verwerken.

Verder:

 • Heb je minimaal 4 jaar repressieve ervaring opgedaan bij de (vrijwillige) brandweer;
 • Ben je in het bezit van het diploma “Bevelvoerder” (pré);
 • Heb je mbo werk- en denkniveau;
 • Ben je communicatief sterk en stressbestendig;
 • Ben je servicegericht en typevaardig;
 • Heb je affiniteit met communicatie- en informatiesystemen.

Het team op de meldkamer is een zeer hecht team waarbij openheid en werkplezier centraal staat en enorm nauw wordt samengewerkt. De functie van brandweerkundig centralist is een intensieve functie waarbij je een grote verscheidenheid van meldingen tegenkomt. Hierdoor besteed het team ook veel aandacht aan je persoonlijke/mentale gesteldheid om optimaal te kunnen presteren.

Het team bestaat uit 28 vakmensen en met een minimale bezetting van drie centralisten per dienst dragen wij zorg voor de meldkamerprocessen ten behoeve van de brandweerzorg en rampenbestrijding binnen de 25 gemeentes van ons verzorgingsgebied.

Arbeidsvoorwaarden

 • Je werkt in ploegendiensten en je ontvangt een vaste onregelmatigheidstoeslag van ongeveer € 900,- bruto per maand.
 • Gedurende je inwerkperiode (3 maanden) word je ingeschaald op salarisschaal 6, waarna je doorgroeit naar salarisschaal 7 met een salaris van € 2.170,- tot € 3.176,- op basis van 36 uur.
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week met een effectie).
 • Je ontvangt een flexibele toeslag van 17,05%. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Het kan allemaal.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten. Je kunt gebruik maken van een vergoeding voor diverse fitnessvoorzieningen. Ook is er vers fruit en een fietsregeling.
 • Wij hanteren een gunstige pensioenpremie bij het ABP: wij betalen ⅔ van jouw pensioen.
 • Je krijgt een opleiding om jezelf te diplomeren als brandweerkundig centralist.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Gemeente Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Interesse in deze functie? Solliciteer dan uitsluitend via deze link!

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

De selectiegesprekken worden in januari gevoerd en wij streven naar een start van de opleiding per 1 maart.

Kazerne Baan
Ketelaarsstraat 15
3011 CM Rotterdam
088-8779000

Delen