Beleidsadviseur Incidentbestrijding

Sta jij graag aan de basis van veranderingen bij een organisatie die er toe doet? En kun je de vertaalslag maken van landelijke ontwikkelingen op het gebied van incidentbestrijding, naar beleid en de uitvoering daarvan binnen de brandweerorganisatie? Dan is de functie van Beleidsadviseur / Domeinhouder Incidentbestrijding bij de afdeling Operationele Informatie voor jou dé werkplek.

Jouw Werk
Als beleidsadviseur volg je de landelijke en regionale ontwikkelingen op het gebied van incidentbestrijding op de voet. Vervolgens analyseer je deze informatie en maak je de vertaalslag naar duidelijk beleid voor de regio Rotterdam-Rijnmond. Je zoekt de verbinding en kunt goed samenwerken met o.a. de afdelingen repressie, vakbekwaamheid, onderzoek en analyse en logistiek. Dit domein houdt zich bezig met de dekking en slagkracht van de brandweer. Hierbij valt te denken aan commandovoering, het implementeren van een visie op incidentbestrijding en daarmee ook de verdere doorontwikkeling van het dekkingsplan, materieelspreidingsplan en Grootschalig Brandweeroptreden. Je draagt zorg voor de implementatie van het complexe beleid, waarbij jij de regie voert. Zo treedt je op in de rol van onder andere beleidsontwikkelaar, projectleider en implementatiemanager.

Je weet de Brandweer Rotterdam-Rijnmond goed te vertegenwoordigen, zowel in- als extern en weet gebruik te maken van landelijke samenwerkingsvormen. Je stelt beleidsdocumenten op en stuurt op de realisatie en vaststelling van deze voorstellen. Je kunt heldere analyses maken over benodigd beleid en kunt de toekomstige richting aangeven. In een dynamische omgeving sta je sterk in de schoenen en je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de teamleider.

JIJ

… begrijpt je vak: kunt goed schrijven, analyseren en behoeften omzetten tot beleid. Adviezen beargumenteer je, waarbij je rekening houdt met wensen en belangen die je ook kritisch tegen het licht durft te houden. Je bent een stevige gesprekspartner. Daarnaast heb je oog voor relevante maatschappelijke, technologische en innovatieve ontwikkelingen. Je stelt je proactief op als het gaat om het ophalen van informatie en het delen daarvan met de organisatie. Je kunt projectmatig werken en bent een verbinder en netwerker met gevoel voor onderlinge verhoudingen. Je beweegt je makkelijk binnen een grote en complexe organisatie en neemt mensen in een gewenst tempo en op professionele wijze mee in nieuwe inzichten en veranderingen. Je bent een teamspeler die ook goed zelfstandig kan werken.

Verder:

 • Heb je minimaal HBO/WO werk- en denkniveau en in ieder geval een HBO diploma.
 • Heb je minimaal 5-7 jaar relevante werkervaring in een beleidsfunctie en heb je ervaring met het doorlopen van (complexe) besluitvormingsprocessen.
 • Heb je ervaring bij de Brandweer of een andere hulpverleningsorganisatie.
 • Ben je stressbestendig en beschik je over goede schriftelijke vaardigheden.
 • Ben je in bezit van rijbewijs B.
 • Is het een pre als je de leergang specialist operationele voorbereiding aan het IFV hebt gevolgd. Je bent tenminste bereid deze leergang te volgen.
 • Is het een pre als je de leergang (Hoofd)Officier van Dienst aan het IFV hebt gevolgd. Je bent tenminste bereide deze leergang te volgen.
 • Een schrijfopdracht maakt onderdeel uit van de selectieprocedure. Verder kan er naar recent opgesteld beleid gevraagd worden.

Je team

Je maakt onderdeel uit van het team Strategische Informatie. Het team bestaat uit 14 fte, waaronder  (senior)beleidsmedewerkers en zes domeinhouders die inhoudelijk richting geven aan de beleidsdomeinen Brand, Water, Infra, IBGS, digitale brandweerinformatie en Incidentbestrijding. Het team richt zich in het bijzonder op de informatievoorziening van de piketorganisatie. Hieronder vallen de (Hoofd)Officieren van Dienst, Tactisch Officieren Alarmcentrale en de Adviseurs Gevaarlijke Stoffen.

Het team Strategische Informatie maakt deel uit van de afdeling Operationele Informatie (OI). Afdeling OI heeft als kerntaak het verzamelen, verwerken en beschikbaar stellen van operationele informatie op het gebied van alarmering en planvorming. De afdeling OI is ervoor verantwoordelijk dat de alarmering, plannen, procedures en het kaartmateriaal up-to-date en 24 uur per dag beschikbaar zijn. Daarnaast heeft de afdeling taken op het gebied van brandweeradvisering bij en deelname aan infrastructurele projecten en de uitvoering en vertaling van opgesteld beleid. Daarnaast stelt de afdeling informatie ter beschikking aan andere afdelingen en directies, onder andere aan de directie Risico en Crisisbeheersing (brandpreventie & multifunctionarissen), de ambulancedienst en de gemeenschappelijke Meldkamer.

Arbeidsvoorwaarden

 • De mogelijkheid om een operationele piketfunctie te gaan vervullen.
 • Op basis van ervaring word je ingeschaald in salarisschaal 11 of 12 afhankelijk van jouw achtergrond qua opleiding en ervaring met een salaris variërend van € 3.561,- tot € 5.872,- op basis van 36 uur.
 • Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur per week).
 • Je ontvangt een IKB-budget van 17,05% dat je flexibel kunt inzetten voor arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn. Extra verlofuren? Een nieuwe fiets? Vakantiegeld? Het kan allemaal!
 • We zijn een moderne werkgever, daarom kun je je werk en werktijden flexibel en naar eigen behoefte indelen en behoort (deels) thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom stimuleren wij je om regelmatig te sporten en hebben wij een fitnessregeling van maximaal € 20,- netto per maand en vers fruit op kantoor.
 • De VRR hanteert een zeer gunstige pensioenregeling bij het ABP. Zo betalen wij twee derde van jouw pensioenpremie.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform de Rechtspositieregeling Rotterdam, zoals die luidde op 31 december 2019.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

 • Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Erwin Zwart (Teamleider Strategische Informatievoorziening) via 06 2062 7851  of per mail naar Erwin.Zwart@vr-rr.nl.
 • Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met recruitment via 088 8779 000 of per mail naar Recruitment@vr-rr.nl.

Direct solliciteren kan natuurlijk ook!

Deze vacature staat open totdat de juiste kandidaat is gevonden.

WPC
Wilhelminakade 947
3072 AP Rotterdam
088-8779000

Delen