Benoeming nieuwe directeur Brandweer Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

  • Rotterdam
  • 19 februari 2020

Het Algemeen Bestuur van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) is bijzonder verheugd met de benoeming van Michiel van Kruijsbergen (1975) in de functie van Directeur Brandweer Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Met ingang van 14 april 2020 start Michiel met zijn werkzaamheden.

Michiel van Kruijsbergen heeft al meer dan twintig jaar ervaring in het werkveld van openbaar bestuur en de fysieke veiligheid. Voorafgaand aan zijn laatste functie van gemeentesecretaris Woerden én algemeen directeur ambtelijke organisatie Woerden en Oudewater, was hij gemeentesecretaris in Leerdam en Bernisse. Daarvoor werkte hij adviseur en projectleider bij het Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en Gemeente Rotterdam.

Michiel van Kruijsbergen: “De brandweer is een bijzondere organisatie die een cruciale rol vervult in de samenleving. Deze professionals staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week en 365 dagen per jaar klaar voor de samenleving. Ze gaan door het vuur en zijn zeer betrokken. Daar wil ik graag onderdeel vanuit maken en ik wil daar graag verantwoordelijkheid voor dragen. Ik zie het als een mooie uitdaging om samen met het directieteam verder invulling te geven aan de strategie en koers van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.”

Delen