Smalle straten in het Kleiwegkwartier

  • Kleiwegkwartier, Rotterdam
  • 13 februari 2018

Op maandagavond 12 februari trok de brandweer van Post Frobenstraat de smalle straten van het Kleiwegkwartier in. Op initiatief van gemeente en politie werd gekeken naar knelpunten in de wijk, zoals vele (fout)geparkeerde auto's en krappe bochten.

Het belangrijkste doel was bewoners te laten zien hoe belangrijk het is dat hulpdiensten de ruimte hebben. In een geval van leven of dood heeft een brandweervoertuig of ambulance geen tijd om een aantal keer te steken voor de hulpdiensten de hoek om zijn. De testrit trok dan ook veel bekijks. Bewoners gingen het gesprek aan met de aanwezige diensten en de gemeente keek ondertussen mee of er nog andere maatregelen nodig waren om de straten bereikbaar te maken of te houden voor de hulpdiensten.

 

Op zeer korte termijn staat nog een testrit door Overschie op de planning. Daarnaast worden dit soort acties in de regio Rotterdam-Rijnmond en ook in de rest van het land regelmatig ondernomen. Eind januari bijvoorbeeld nog in de regio Zuid-Holland Zuid.

Wat kunt u doen om hulpverleners de ruimte te geven?

  • Parkeer de auto alleen op aangewezen parkeervakken.
  • Parkeer zo dicht mogelijk bij de stoep.
  • Let ook altijd op of er genoeg ruimte overblijft voor een brandweerwagen of ambulance, vooral in de bochten van straten. Parkeer daarom niet binnen 5 meter van een bocht of een kruising.

Delen