Wij zoeken parttime hero’s

Voor de posten: Woudrichem, Giessen, Terheijden, Baarle-Nassau, Alphen, Chaam, Sprang-Capelle, Riel, Gilze, Rijen, Waalwijk, Waspik, Oisterwijk, Haaren, ’s Gravenmoer, Loon op Zand, Hilvarenbeek, Goirle, Willemstad, Hoeven, Putte, Klundert, Standdaarbuiten, Moerdijk en Kruisland.  

Een parttime hero is...

Zeker geen ‘amateur’ brandweerman of –vrouw. Je opleiding is namelijk gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het verschil met je beroepscollega's is dat zij een dagtaak hebben aan het brandweerwerk. Jij wordt als parttime hero alleen opgeroepen wanneer nodig. Je moet je dus snel vrij kunnen maken om op onverwachte momenten uit te rukken. Als parttime hero kom je niet alleen in actie bij brand, maar ook bij ernstige verkeersongevallen, het redden van dieren, stormschade en tal van andere soorten incidenten.

Combineer met je gewone baan

Of je nu letterlijk een mensenleven redt of een kat uit een boom, bij de brandweer ben je elke keer weer iemands held. Je helpt steeds weer andere mensen, en of je daar nu mee te koop loopt of niet, in bijna iedereen schuilt zo’n held. Oók in jou, meer dan je wellicht denkt. Want het werken bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. Zo kun je als parttime hero bijvoorbeeld ook fulltime stukadoor zijn, en van belang voor onze samenleving!

Als parttime hero volg je eerst een basisopleiding waarin je wordt voorbereid op je taken bij het bestrijden van brand, leveren van technische hulpverlening, optreden bij incidenten met gevaarlijke stoffen en ondersteunen bij waterongevallen. Bekijk hier meer informatie over de basisopleiding Manschap A

Een parttime hero heeft/is...

  • 18 jaar of ouder
  • Woont/werkt maximaal 5 minuten van de kazerne
  • Een goede conditie
  • Minimaal MBO 2/3 werk- en denkniveau
  • Bij voorkeur rijbewijs B
  • Bereid 1 avond per week te oefenen

Verder sta je stevig in je schoenen, ben je maatschappelijk betrokken en werk je graag in teamverband. Je staat klaar om op onverwachte momenten uit te rukken.

Een parttime hero krijgt...

Een uitdagende baan

Je maakt deel uit van een team van professionele collega's, waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving.

Een professionele brandweeropleiding

De opleiding bestaat uit zelfstudie, bijeenkomsten met een instructeur op locatie en leerwerkplekopdrachten op je eigen post met een leerwerkplekbegeleider. De basisopleiding volg je overdag (ca. 1 jaar) of in de avonduren (ca. 2 jaar). Daarnaast doe je praktijkervaring op tijdens de wekelijkse oefenavonden en de uitrukken bij je post.

Een marktconforme vergoeding

Je krijgt een vaste jaarvergoeding voor je werk bij de brandweer. Daarnaast ontvang je een uurvergoeding voor uitrukken, oefeningen en opleidingen. Wij zorgen ervoor dat je tijdens je werk goed verzekerd bent.

Fulltime Bakker - Parttime Hero

Parttime Hero Ben

"Er zijn twee dingen die ik vroeger al wilde. Bakker worden en bij de brandweer. Het is me allebei gelukt. De bakkerij (Bakkerij Pim aan de Putstraat in Waalwijk / bakkerpim.nl) heb ik van mijn vader overgenomen. Toen ik 21 was, ging ik bij de brandweer in Waalwijk. Met de brandweer heb ik heldere afspraken. Soms is het echt te druk in de bakkerij en kan ik niet mee uitrukken. Maar meestal sta ik paraat, klaar om te helpen. Het is een uitdagend vak." 

 

Benieuwd hoe de dagen van een parttime hero eruit zien? Bekijk de brandweervlog 'het leven van een parttime hero'. Hierin vertelt o.a. Pim over zijn werk als bakker in combinatie met werken bij de brandweer. 

Socials

Delen