Brandweer Midden- en West-Brabant zoekt parttime hero’s

Of je nu letterlijk een mensenleven redt of een kat uit een boom, bij de brandweer ben je elke keer weer iemands held. Je helpt steeds weer andere mensen, en of je daar nu mee te koop loopt of niet, in bijna iedereen schuilt zo’n held. Oók in jou, meer dan je wellicht denkt. Want het werken bij de brandweer is goed te combineren met je gewone baan. Zo kun je als parttime hero bijvoorbeeld ook fulltime stukadoor zijn, en van belang voor onze samenleving!

Een parttime hero is...

Zeker geen ‘amateur’ brandweerman of –vrouw. Je opleiding is namelijk gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het verschil met je beroepscollega's is dat zij een dagtaak hebben aan het brandweerwerk. Jij wordt als parttime hero alleen opgeroepen wanneer nodig. Je moet je dus snel vrij kunnen maken om op onverwachte momenten uit te rukken. Als parttime hero kom je niet alleen in actie bij brand, maar ook bij ernstige verkeersongevallen, het redden van dieren, stormschade en tal van andere soorten incidenten.

Meld je aan

Ben jij een parttime hero? Meld je bij ons aan met dit interesseformulier. 

Een parttime hero heeft/is...

  • Een goede conditie
  • Minimaal MBO 2/3 werk- en denkniveau
  • Rijbewijs B
  • 18 jaar of ouder
  • Woont/werkt maximaal 5 minuten van de kazerne
  • Bereid 1 avond per week te oefenen

Verder sta je stevig in je schoenen, ben je maatschappelijk betrokken en werk je graag in teamverband. Je staat klaar om op onverwachte momenten uit te rukken.

Een parttime hero krijgt...

Een uitdagende baan

Je maakt deel uit van een team van professionele collega's, waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de samenleving.

Een uitstekende brandweeropleiding

De basisopleiding duurt twee jaar, één avond per week. Of één jaar, één dag per week. Naast het theoretische deel is het de bedoeling dat je veel praktijkervaring opdoet. Dit gebeurt tijdens de wekelijkse oefenavond en de uitrukken. Je krijgt tijdens je opleiding een persoonlijke leerwerkplekbegeleider. Meer informatie over de opleiding? Lees het verhaal van onze Parttime Hero Kim.

Een marktconforme vergoeding

Je krijgt een vaste jaarvergoeding voor je werk bij de brandweer. Daarnaast ontvang je een uurvergoeding voor uitrukken, oefeningen en opleidingen. Wij zorgen ervoor dat je tijdens je werk goed verzekerd bent.

Fulltime Bakker - Parttime Hero

Parttime Hero Ben

Er zijn twee dingen die ik vroeger al wilde. Bakker worden en bij de brandweer. Het is me allebei gelukt. De bakkerij (Bakkerij Pim aan de Putstraat in Waalwijk / bakkerpim.nl) heb ik van mijn vader overgenomen. Toen ik 21 was, ging ik bij de brandweer in Waalwijk. Met de brandweer heb ik heldere afspraken. Soms is het echt te druk in de bakkerij en kan ik niet mee uitrukken. Maar meestal sta ik paraat, klaar om te helpen. Het is een uitdagend vak. 

Socials

Delen