Viering 150 jaar Brandweer Amsterdam

Kazerne Willem

In het kort

Datum 15 augustus 2024
Tijd 11:00 - 20:00
Toegang Voor iedereen gratis toegankelijk
Locatie Amsterdam-Amstelland Willem
Adres Ringdijk 98, 1097 AH
Plaats Kazerne Willem

Op 15 augustus 2024 bestaat Brandweer Amsterdam-Amstelland precies 150 jaar. Een mooie gelegenheid om de oude stoomspuit Cerberus weer tot leven te wekken. Deze oude, door paarden getrokken wagen uit 1899, zal voor het eerst sinds zijn 5 jarige restauratie, weer doen waarvoor hij ooit ontworpen is. Met veel (stoom)kracht blussen. Naast de oude stoomspuit zal ook de blusboot Jan van der Heyde IV demonstreren met wat voor kracht zij het water vanuit de Amstel kan verplaatsen.

 

Om het feest compleet te maken is er ook nog een hele lading andere oude brandweervoertuigen vanuit het hele land te bewonderen. Dus ben jij een echte liefhebber, dan wil je dit feest niet missen! Je hebt namelijk ook de kans om een stukje geschiedenis te schrijven. Alle bezoekers kunnen een boodschap achterlaten voor onze tijdcapsule die we over X jaar weer openmaken. Een leuke gelegenheid om een mooie wens of bijzondere boodschap achter te laten voor de brandweer. Uiteraard is dit een event voor jong en oud!

Wanneer je alle mooie voertuigen hebt bewonderd en nog niet naar huis wilt is er nog een andere leuke activiteit te doen. Via een speciale AR (augmented reality)-tocht wandel je door de geschiedenis van de Amsterdamse brandweer. Je wordt langs verschillende plekken door de stad geleid die bepalend waren voor de vorming van de Amsterdamse brandweer. Deze activiteit staat los van het feest bij kazerne Willem, maar is wel goed te combineren tijdens een dagje Amsterdam.

Brandweer Amsterdam-Amstelland is onderdeel van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Als veiligheidsregio is Duurzaam-Innovatief één van onze kernwaarden. Vandaar dat we alle bezoekers vragen om zo veel mogelijk lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Kazerne Willem is heel makkelijk te bereiken via Station Amsterdam-Amstel. Er zijn geen parkeerplaatsen op de event locatie en parkeren in de buurt is beperkt en prijzig. Mocht je vanuit buiten Amsterdam komen en toch aan een auto gebonden zijn dan adviseren we gebruik te maken van een P+R-locatie.
Daarnaast zullen we op het festivalterrein zo min mogelijk met plastics werken en zamelen we het afval gescheiden in. Zo zorgen we samen voor een betere morgen! Help jij ook mee?

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box