Provinciale brandweerwedstrijd in Ravenstein

Ravenstein

In het kort

Datum 6 april 2024
Tijd 07:30 - 14:30
Toegang Gratis, maar wel even aanmelden
Locatie Ravenstein
Adres Veersingel 2,
Plaats Ravenstein

Op zaterdag 6 april 2024 organiseert brandweer Ravenstein een provinciale brandweerwedstrijd (brandweervaardigheidstoets) en publiek is welkom!

Tijdens deze wedstrijd, ook wel brandweervaardigheidstoets genoemd, wordt een zo realistisch mogelijk brandweerscenario nagebootst wat door de deelnemende brandweerkorpsen zo snel, veilig en slim mogelijk moet worden opgelost. Brandweer Ravenstein heeft in samenwerking met het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) een uitdagend scenario voorbereid.

In totaal zullen op deze dag vijf verschillende brandweerkorpsen op een (nog geheime) locatie met elkaar de strijd aangaan.

Het kan dus zo zijn dat er in de omgeving wat meer brandweerauto’s rondrijden dan normaal.

Waarom worden deze wedstrijden georganiseerd?

Het ABWC bevordert de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen door het organiseren van de vaardigheidstoetsen. Want vakbekwaam blijven is zeker zo belangrijk als vakbekwaam worden. Elk jaar organiseert het ABWC door heel Nederland vaardigheidstoetsen in de klasse 112, de Hoofdklasse en sinds 2023 een nieuwe klasse Brandbestrijding.

Publiek is welkom

Wil je komen kijken? Leuk, je bent van harte welkom!

De locatie en het scenario zijn geheim voor de deelnemende ploegen en worden daarom vooraf niet bekend gemaakt. Maar mocht je dit spektakel willen bekijken dan kan dat natuurlijk.

Meld je op de dag zelf – zaterdag 6 april – tussen 7.30 en 13.30 uur op de brandweerkazerne in Ravenstein en dan krijg je daar de locatie van de wedstrijdlocatie te horen!

Op de dag zelf niks delen op social media

Om de wedstrijd spannend te houden en alle ploegen gelijke kansen te geven verzoeken wij iedereen vriendelijk om deze dag geen beelden van de wedstrijd te delen op social media. Zo houden we het eerlijk voor alle ploegen!

Tijden

De eerste wedstrijdploegen zullen om 7.30 uur beginnen en de laatste ploegen zijn rond 14.30 uur klaar.

Adres brandweer Ravenstein

Het adres van de brandweerkazerne in Ravenstein is Veersingel 2, Ravenstein.

Let wel; dit is geen open dag van de brandweerkazerne. Het is deze dag niet mogelijk om op onze kazerne onze stoere brandweerauto’s te komen bekijken, in onze gave bluspakken op de foto te gaan of een rondleiding door de kazerne te krijgen… De wedstrijd spelen zich namelijk op een andere locatie af.

Zien we jou op 6 april?

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box