Open dag kazerne Moerdijk Haven

Moerdijk haven

In het kort

Datum 8 oktober 2022
Toegang Vooraf inschrijven
Locatie Moerdijk
Adres Plaza 21, 4782 SL
Plaats Moerdijk haven

Brandweer Moerdijk Haven is de ‘eigen’ brandweer van het havengebied. 24/7 bemand en paraat om incidenten op het terrein snel aan te pakken. De voertuigen van deze kazerne zijn anders dan bij de reguliere posten in de regio: een schuimblusvoertuig dat tot 8.000 lpm 120m ver kan spuiten, en een industriële tankautospuit, speciaal ingericht voor inzetten in de petrochemie. De post is deel van een publiek-private samenwerking en ook de bedrijfsbrandweer voor een aantal bedrijven.

Brandweer Moerdijk Haven opent de deuren voor een inkijk in de bijzondere wereld van industriële incidentbestrijding. Kom de kazerne bezichtigen en bewonder de bijzondere voertuigen van dichtbij. Deze dag staan er speciale oefenobjecten (o.a. miniatuur tankpark) en er wordt uitleg gegeven door adviseurs over gevaarlijke chemische stoffen. Ook geeft de ploeg een praktijk demonstratie technische hulpverlening en kun je een praatje maken.

De Open Havendag Moerdijk 2022 begint voor iedereen op het terrein van Ritchie Bros. Daar presenteren zich allerlei bedrijven met demo’s en informatie. Vanaf hier heb je de keuze om met de bus rechtstreeks naar een bedrijf te gaan, of wordt je met een hop-on-hop-off bus rond gereden over het terrein. Hoe leuk, kom jij ook gezellig langs? Schrijf je in via de link hieronder!

Inschrijven kan vanaf nu via deze link
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box