Open dag brandweerkazerne Wassenaar en Brandweermuseum Wassenaar

Wassenaar

In het kort

Datum 24 juni 2023
Tijd 11:00 - 16:30
Locatie Wassenaar
Adres Berkheistraat, 2242 KA
Plaats Wassenaar

Beleef de wereld van de brandweer, van vroeger en nu! Op zaterdag 24 juni 2023 vindt het 328-jarige jubileumfeest van de brandweer (in) Wassenaar en het 100-jarige bestaan van Brandweermuseum Wassenaar plaats. Het jubileumfeest wordt gevierd op het Marktterrein aan de Berkheistraat in Wassenaar van 11:00 uur tot 16:30 uur. Kom langs en vier deze twee jubilea met ons!

Wat is er te doen?

Tijdens het jubileumfeest kijk je je ogen uit. Bekijk onze tankautospuit van binnen, leer meer over ons duinvoertuig, jeep en al onze andere voertuigen. Naast de voertuigen die wij vandaag de dag gebruiken, zijn ook de historische brandweervoertuigen van Brandweermuseum Wassenaar te aanschouwen. Ontdek het verschil tussen vroeger en nu.

Naast het bekijken van onze voertuigen, kun je ook een kijkje nemen in de ‘rookcontainer’. Weet jij hoe je moet ontsnappen als je huis vol rook staat? Wij leren het je, met nog veel meer andere brandveiligheidstips.

Naast het blussen van branden doet de brandweer nog veel meer. Zo redden we beknelde personen uit voertuigen bij ongelukken. Wil je weten hoe dat eraan toe gaat? We laten het zien tijdens de demonstraties!

Enthousiast geworden over de brandweer? We geven je graag informatie over het worden van vrijwilliger bij kazerne Wassenaar!

Informatieposter open dag brandweerkazerne Wassenaar

Praktische informatie

  • Zaterdag 24 juni 2023
  • Van 11:00 uur tot 16:30 uur
  • Marktterrein Berkheistraat
  • Consumptie aanwezig tegen betaling
  • Volg voor meer informatie naar @kazernewassenaar op Instagram
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box