Open dag Brandweer Zaanstreek-Waterland

Brandweerkazerne Purmerend

In het kort

Datum 10 september 2022
Tijd 10:00 - 16:00
Toegang Gratis
Locatie Zaanstreek-Waterland
Adres Gorslaan 50, 1441 RG
Plaats Brandweerkazerne Purmerend

Op zaterdag 10 september is het weer zover. Op de brandweerkazerne van Purmerend wordt de jaarlijkse open dag van Brandweer Zaanstreek-Waterland georganiseerd. Tussen 10:00 en 16:00 is iedereen van harte welkom om langs te komen voor leuke en spannende activiteiten.

“We kijken er ontzettend naar uit om iedereen weer op de kazerne te ontvangen. We organiseren veel leuke activiteiten. Een mix van spannende demonstraties, voorlichting en activiteiten speciaal voor kinderen” aldus één van de coördinatoren: Remie Lutter.

Activiteiten

Rijd een rondje mee in een brandweerauto. Stel je hoogtevrees op de proef met een rondje in de korf van een hoogwerker. Communiceer met een duiker in een duiktank of ontdek wat je moet doen in het geval van brand met behulp van onze VR (virtual reality) experience. Dit is een greep uit de vele activiteiten die op de open dag van de Brandweer georganiseerd worden. Verschillende hulpdiensten organiseren real live demonstraties. Wat zij precies gaan laten zien? Om daar achter te komen, moet je naar de open dag komen.

Brandweerdiploma

Speciaal voor kinderen worden diverse activiteiten aangeboden, zoals waterspelletjes. Door deel te nemen aan de activiteiten kunnen zij hun brandweerdiploma halen. Het behalen van het brandweerdiploma wordt beloond met een lekker ijsje. Daarna staat er een speciaal Brandweer-springkussen klaar om lekker op uit te leven.

Bereikbaarheid

Bezoek je de open dag? Kom dan zoveel mogelijk met de fiets, het openbaar vervoer of lopend. Rond de kazerne is namelijk een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.

Vanaf de Broekerhof wordt de weg afgezet met dranghekken. Voor bestemmingsverkeer is deze weg wel toegankelijk. Bewoners worden per brief geïnformeerd.

Facebookevenement

Voor de open dag is een evenement aangemaakt op Facebook. Hier zullen we regelmatig berichten plaatsen over wat je tijdens de open dag kan verwachten. Nieuwsgierig? Volg het Facebookevenement hier. 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box