Open dag Brandweer Ursem

In het kort

Datum 12 maart 2022
Tijd 14:00 - 17:00
Toegang Gratis
Locatie Ursem
Adres Noorddijkerweg 66A, 1645 VG

Wie op zaterdag 12 maart 2022 tijd heeft, zou even langs moeten gaan bij brandweer Ursem (Noorddijkerweg 66A). Vanwege het 80-jarig bestaan van pakt de kazerne de hele middag uit met tal van leuke brandweeractiviteiten voor jong en oud.

Hoe groot kan een vlam worden uit zo’n klein campinggasflesje? Lukt het jou om een uitweg te vinden uit een ruimte vol met rook? Hoe ziet het ontploffen van een airbag eruit? Op 12 maart word je van 14.00 tot 17.00 uur rondgeleid in de wereld van de brandweer. Er zijn demonstraties, je kunt allerlei brandweervoertuigen bewonderen (waaronder een hoogwerker en een hypermodern schuimblusvoertuig) en een mega-jenga toren bouwen. “80 jaar is niet niks. Zo’n jubileum mag je best uitgebreid vieren”, lacht postcommandant Larry Krul.

Interesse in de vrijwillige brandweer in Ursem?

Als mensen geïnteresseerd zijn om vrijwillig brandweerman of- vrouw te worden, moeten ze zeker langskomen op de open dag bij brandweer Ursem. “Het geeft je een indruk van ons werk en je kunt al je vragen stellen”, aldus Larry. “We zijn altijd op zoek naar versterking van ons team. We hebben een leuke club die het ook sociaal goed met elkaar kan vinden.” “Wat ons bindt is dat we graag iets voor anderen betekenen”, vult Eric aan. “Voorwaarde wel is dat je in Ursem woont of werkt.”

Heb je belangstelling voor een vrijwillige rol bij de brandweer, maar ben je verhinderd op 12 maart, dan kun je ook altijd zonder afspraak langskomen op de vaste oefenavond (op woensdag van half 8 tot half 10). Larry: “Maar eerst gaan we een feestje bouwen!”

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box