Open dag brandweer Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode

In het kort

Datum 10 juni 2023
Tijd 11:00 - 17:00
Toegang Voor iedereen en gratis
Locatie Sint-Oedenrode
Adres Van Rijckevorsel van Kessellaan 1, 5491 GD
Plaats Sint-Oedenrode

Op zaterdag 10 juni organiseert brandweer Sint-Oedenrode een open dag van 11:00 tot 17:00 uur. Toegang is gratis en iedereen is welkom!

 

Brandweer Sint-Oedenrode (Rooise Vrijwillige brandweervereniging) bestaat dit jaar 90 jaar! En dat vieren ze met een open dag op zaterdag 10 juni van 11:00 tot 17:00 uur.

Geschiedenis

Brandweer Sint-Oedenrode is opgericht op 4 januari 1933 door een groepje ondernemers uit het dorp. De oprichting werd ondersteund door de gemeente toen brandweer Sint-Oedenrode een handbediende zuig-perspomp afschafte, “de Heiligerlee”. Deze pomp staat al jaren tentoongesteld bij de hoofdingang van de brandweerkazerne.

Activiteiten

De brandweer demonstreert spectaculaire demonstraties en er zijn diverse brandweervoertuigen aanwezig die bekeken kunnen worden van binnen en buiten. Kinderen kunnen een Brandweer Diploma verdienen door deel te nemen aan vijf leuke en leerzame brandweerspellen. En er is een springkussen aanwezig. Ook zijn er verschillende disciplines die samenwerken met de brandweer aanwezig waaronder het Rode Kruis, de EHBO-vereniging, Ministerie van Economische Zaken, het Technisch Takel Team van brandweer Berlicum, de brandweer hoogwerker uit Veghel, de waterwagen uit Schijndel en de Crashtender uit Volkel en nog meer!

Parkeren

Er is voldoende parkeergelegenheid bij Evenemententerrein De Neul. Toegang is gratis en iedereen is welkom.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box