Open dag Brandweer Nederweert

Nederweert

In het kort

Datum 3 oktober 2021
Tijd 14:00 - 17:00
Locatie Nederweert
Adres Smisserstraat 64, 6031 AG
Plaats Nederweert

In januari 2020 heeft het brandweerkorps van Nederweert de nieuwe brandweerkazerne in gebruik genomen aan de Smisserstraat 64 in Nederweert. Door corona is de opening en open dag al een paar maal uitgesteld.
Op zondag 3 oktober 2021 vindt de opening alsnog plaats en worden de poorten open gezet voor alle belangstellenden tijdens de open dag.

Open dag

Van 14.00 – 17.00 uur zijn alle belangstellenden van harte welkom, om de kazerne van Nederweert te bezichtigen. Naast het bezichtigen van de kazerne, vinden er in en rond de kazerne diverse activiteiten plaats. De bezoekers kunnen een kijkje nemen in en uitleg krijgen over de brandweervoertuigen en werkwijze van post Nederweert.

Brandweervoertuigen uit de regio

Naast het rijdend materieel van Nederweert, komen er diverse voertuigen die regelmatig worden ingezet in Nederweert.
Zoals een ladderwagen, een speciale hulpverleningswagen, het snelle interventievoertuig of de duikwagen.
Bij alle voertuigen wordt uitleg gegeven over het materieel en de werkwijze.

Stands

Rond de kazerne zijn tijdens de open dag diverse stands ingericht met voertuigen en materiaal van o.a. de officier van dienst, adviseur/verkenningseenheid gevaarlijke stoffen, team brandonderzoek en de verzorgingsunit. De medewerkers vertellen u graag hoe alles in zijn werk gaat.

Brandveilig leven

Een belangrijk onderdeel is brandveilig leven. De brandweer komt natuurlijk bij u thuis om bijvoorbeeld een keukenbrand te blussen, maar een brand voorkomen is nog veel beter.
Het team van brandveilig leven geeft u allerlei tips om uw huis brandveiliger te maken.

Jeugdbrandweer

Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft een aantal actieve jeugdbrandweerkorpsen. Eén van deze is in Nederweert gehuisvest. De jongens en meisjes, afkomstig uit Nederweert en buurtgemeenten oefenen regelmatig op vrijdagavond. Deze dertien leden in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar maken met verschillende theorie en praktijkmodules kennis met het brandweervak. Om zo eventueel door te stromen naar de volwassen brandweer. Tijdens de open dag verzorgt de jeugdbrandweer een aantal demonstraties.

Modeshow

De brandweer kent een lange geschiedenis van uniformen en uitrukpakken.
De kleding werd in de loop van de tijd steeds aangepast. Maar ook de vele disciplines binnen de brandweer hebben hun eigen tenue.
Tijdens de modeshows krijgt u een beeld van oude en hedendaagse brandweerkleding.

Kom met de fiets

Brandweer Nederweert nodigt iedereen van harte uit om de open dag te bezoeken, en vraagt aan alle belangstellenden om zoveel mogelijk te voet of met de fiets te komen, omdat de parkeergelegenheid rond de kazerne beperkt is.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box