Open dag Brandweer Gulpen

Gulpen

In het kort

Datum 25 september 2022
Tijd 10:00 - 17:00
Toegang Gratis
Locatie Gulpen
Adres Landsraderweg 1, 6271 NT
Plaats Gulpen

200 jaar Brandweer Gulpen

In 1821 kocht het gemeentebestuur van de gemeente Gulpen een brandspuit voor het bedrag van 250 gulden. Daarmee werd de start gemarkeerd van de vrijwillige brandweer Gulpen. Als kazerne Gulpen, onderdeel van Brandweer Zuid-Limburg, vieren wij 25 september aanstaande het 200-jarig bestaan van onze brandweerkazerne. We doen dit met een groots opgezette open dag. Vanwege het coronavirus met één jaar vertraging, maar daardoor ook met extra voorbereidingstijd om er een mooie dag van te maken.

Optocht, voertuigen en demonstraties

We beginnen 25 september om 10.00 uur. Om 11.00 uur start een grote optocht van diverse hulpverleningsvoertuigen door het centrum van Gulpen. Na terugkomst bij de brandweerkazerne aan de Landsraderweg 1 te Gulpen worden de voertuigen op de omringende parkeerplaatsen opgesteld.

Optochtroute: vertrek brandweerkazerne Landsraderweg, Molenweg, Rijksweg, Dorpsstraat, Looierstraat, Nieuwstraat, Rijksweg, Burgemeester Teheuxweg, aankomst brandweerkazerne Landsraderweg.

Eindtijd optocht omstreeks 12.00 uur.

Brandweer Zuid-Limburg stelt een groot aantal van haar eigen voertuigen tentoon. Nieuwe voertuigen, maar ook diverse oldtimers. De bedrijfsbrandweer Sitech van Chemelot is aanwezig met meerdere voertuigen en diverse Duitse en Belgische brandweercollega’s geven met een groot aantal voertuigen acte de présence. Tot slot zijn ook de collega’s van de politie, de Koninklijke Marechaussee, het Rode Kruis, Technisches Hilfswerk Deutschland (THW) en een groot aantal overige diensten vertegenwoordigd. We verwachten in totaal zo’n 50 voertuigen tijdens deze dag!

Op het evenemententerrein worden vanaf het middaguur diverse demonstraties verzorgd door onder andere onze eigen jeugdbrandweer en brandweerduikers. In sporthal het Gulpdal worden voor de kinderen activiteiten georganiseerd en kunnen geïnteresseerden allerhande miniaturen bewonderen.

Uiteraard kan er ook een kijkje worden genomen in onze brandweerkazerne en kan er genoten worden van een hapje en een drankje. Voor de kids is er een springkussen.

Bereikbaarheid

Doordat Gulpen een OV-knooppunt is kan de open dag gemakkelijk met de lijnbussen van Arriva bezocht worden. Het evenemententerrein ligt op korte loopafstand van het busstation in Gulpen. Daarnaast kunt u ons prima met de fiets bereiken. De fietsenstalling van scholengemeenschap Sophianum is op deze dag vrij toegankelijk voor onze bezoekers. Als u toch met de auto komt dan adviseren wij u om gebruik te maken van de openbare parkeerplaatsen in Gulpen (o.a. parkeerplaats Willem Vliegenstraat, Willem Alexanderplein en Tramweg).

 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box