Open dag Brandweer Edam

Edam

In het kort

Datum 2 juni 2024
Tijd 11:00 - 16:00
Toegang Gratis
Locatie Edam
Adres Fort bij Edam, 1135 CR
Plaats Edam

Zondag 2 juni organiseert Brandweer Edam een open dag om hun 100-jarig bestaan te vieren.

Brandweer Edam (100 jaar) organiseert open dag!

Zondag 2 juni organiseert Brandweer Edam een open dag om hun 100-jarig bestaan te vieren.

Heb jij altijd al eens willen zien hoe de brandweer een brand blust? Of in een brandweerauto willen zitten? Dat kan tijdens de open dag van Brandweer Edam op zondag 2 juni. Tussen 11:00 en 16:00 is iedereen van harte welkom in het Fort bij Edam.

Activiteiten voor jong en oud

Tijdens de open dag zijn er tal van activiteiten te beleven. De jeugd kan zich helemaal uitleven met leuke blusspelletjes of hun ‘hulpverlening-skills’ trainen met het knippen van fietsen. Verder wordt er een rondleiding langs de voertuigen gedaan en geeft het brandweerkorps een demonstratie van het blussen van een keukenbrand. Tot slot kunnen bezoekers ervaren hoe lastig het is om iemand te moeten vinden in het donker.

Toegang en parkeren

Toegang is gratis. Parkeren is mogelijk op het algemene parkeerterrein bij het Strandbad.

Fort bij Edam

Het Fort bij Edam is onderdeel van de Stelling van Amsterdam (UNESCO werelderfgoed). Tijdens de open dag is het fort gewoon geopend. De open dag is dus goed te combineren met een bezoek aan het fort. In het fort kunnen bezoekers verschillende tentoonstellingen bezichtigen, waaronder een brandweertentoonstelling van Brandweer Edam.

Fort bij Edam – Stelling van Amsterdam | Welkom 

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box