Open 112-dag kazerne Nieuwleusen

Nieuwleusen

In het kort

Datum 1 oktober 2022
Tijd 11:00 - 00:00
Toegang Gratis
Locatie Nieuwleusen
Adres Westeinde 19B, 7711 CH
Plaats Nieuwleusen

Brandweer Nieuwleusen organiseert weer een open 112-dag op zaterdag 1 oktober. Er zijn diverse demonstraties op verschillende tijdstippen en jong en oud is tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij het uitgebreide programma.

We hebben de open dag voor het laatst georganiseerd in 2015 en daar kwamen veel belangstellenden op af. Dit jaar pakken we het nog grootser aan. Er komen allerlei diverse disciplines om uitleg te geven over hun werkzaamheden en over de voertuigen die ze hebben meegenomen.

Brandweer Nieuwleusen heeft deze dag diverse bijzondere diensten naar Nieuwleusen weten te krijgen, zoals de bereden politie (=politie te paard), het mobiel Medialab van de politie -dat is een vrachtwagen die gebruikt wordt als onderzoeksruimte,  voorpubliekscontacten en meet and greets met lokale politieteams en wijkbewoners. De vrachtwagen is ingericht met de nieuwste technologieën.

Escaperoom

“Bovendien is er een mobiele escaperoom van de landelijke politie, de politie Porsche van de vroegere verkeersdienst en het politie droneteam,” zegt Van Zoelen (ploegleider), “het politieteam Vechtdal is met diverse voertuigen en motor aanwezig en een snel interventievoertuig (SIV) van de Landelijke Eenheid. Allemaal best bijzonder dat het allemaal op één plek is te bekijken.

De Ambulancedienst IJsselland is met een aantal voertuigen aanwezig en werkt mee aan de demonstraties bij de kazerne. Bergingsvrachtwagens, de ANWB Wegenwacht, wegbeheerder provincie Overijssel, Rijkswaterstaat met diverse auto’s, de Brandwondenstichting, reddingshondengroep Sirius en de brandweer foodtruck staan er allemaal. Ook voor de kinderen is het leuk om te komen kijken. Speelgoedwinkel Top1Toys staat er  met een kraam waar je leuke hulpverleningsspeelgoed kunt kopen, reddingsbrigade Zwolle is er, er staat een springkussen en nog veel meer.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box