Jeugdbrandweer wedstrijden gemeente Heusden

Gemeente Heusden

In het kort

Datum 22 juni 2024
Tijd 08:00 - 16:00
Toegang Gratis
Locatie Heusden
Plaats Gemeente Heusden

Op zaterdag 22 juni 2024 organiseert jeugdbrandweer Heusden de halve finale van de Jeugdbrandweer wedstrijden van Stichting Jeugdbrandweer Nederland. De wedstijden duren van 08:00 tot 16:00 uur en vieren we in het kader van het 10-jarig bestaan van jeugdbrandweer Heusden.

We organiseren totaal 3 wedstrijdenbanen op 3 verschillende locaties in de gemeente Heusden. In totaal strijden er die dag 36 ploegen voor een plek in de halve finale.

Het kan dus zo zijn dat er in de omgeving wat meer brandweerauto’s rondrijden dan normaal.

Waarom worden er brandweerwedstrijden georganiseerd?

Tijdens deze wedstrijden, ook wel brandweervaardigheidstoetsen genoemd, wordt een zo realistisch mogelijk brandweerscenario nagebootst wat door de deelnemende brandweerkorpsen zo snel, veilig en slim mogelijk moet worden opgelost.

Kom jij kijken?

Voor publiek is er de mogelijkheid om die dag te komen kijken. Mensen die interesse hebben om te komen kijken, kunnen zich tussen 08:00 en 16:00 uur melden op de brandweerkazerne van Vlijmen of Drunen. Daar zullen ze te horen krijgen waar de wedstrijden zijn, want die zijn tot op de dag zelf nog geheim.

Gegevens kazerne Vlijmen & Drunen

Brandweerkazerne Vlijmen
Burgemeester Zwaansweg 2a
5251 CJ Vlijmen

Brandweerkazerne Drunen
Wilhelminastraat 9
5151 BW Drunen

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking zal rond de klok van 17:30 uur zijn op de brandweerkazerne in Vlijmen. De prijzen worden uitgereikt door de directeur van Brandweer Brabant-Noord en commandant Brandweer Marie-Louise van Schaijk samen met de jeugdburgemeester van de gemeente Heusden.

Op de dag zelf niks delen op social media

Om de wedstrijden spannend te houden en alle ploegen gelijke kansen te geven, verzoeken wij iedereen vriendelijk om deze dag geen beelden van de wedstrijden te delen op social media. Zo houden we het eerlijk voor alle ploegen!

Geen open dag

Let wel; dit is geen open dag van de brandweerkazerne. Het is deze dag niet mogelijk om op onze kazerne onze stoere brandweerauto’s te komen bekijken, in onze gave bluspakken op de foto te gaan of een rondleiding door de kazerne te krijgen… De wedstrijden spelen zich namelijk op een andere locatie af.

Jeugdbrandweer wedstrijden Heusden

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box