Experience Days Drachten

Drachten

In het kort

Datum 13 september 2023 t/m 14 september 2023
Tijd 15:00 - 19:00
Toegang Gratis
Adres Leerweg 1, 9202 LD
Plaats Drachten

Op woensdag 13 september en donderdag 14 september organiseert het Techniek Expertise Centrum Zuidoost-Friesland (TEC) de ‘Experience Days Drachten’. Tijdens dit evenement kunnen jongeren de toepassing van techniek bij de uniform- en veiligheidsberoepen zien én ervaren en kennismaken met deze boeiende beroepen.

 

Leerlingen uit het voorexamen en examenjaar van VO-scholen uit Drachten en omstreken komen overdag met de klas naar het evenement. Leerlingen die niet met de klas komen zijn woensdag 13 september van 15.00 – 19.00 uur samen met hun familie en/of vrienden welkom.

Programma

Alle eenheden van Defensie zijn van de partij: de Marine, de Luchtmacht, de Landmacht én de Marechaussee. Samen met de Politie, Brandweer, Ambulance en Kooi Beveiliging organiseren ze ruim 40 doe-activiteiten, demonstraties en voorlichtingen. Van een mobiele meldkamer, een mobstacle hindernisbaan, virtual reality, een belevingscontainer, sportactiviteiten tot het bekijken van de voertuigen van Defensie.

Techniek Expertise Centrum

De Experience Days worden georganiseerd door het Techniek Expertise Centrum (TEC). TEC is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden uit de regio Zuidoost-Friesland. Het TEC richt zich op het werven van jongeren voor de technische sector, het ontwikkelen van innovatief en kwalitatief techniekonderwijs, de professionalisering van docenten en het delen van faciliteiten.

Het evenement vindt plaats op de parkeerplaats van CSG Liudger, Leerweg 1 in Drachten. In verband met de drukte is het advies om met de fiets te komen. Toegang is gratis en aanmelden niet nodig. Sportieve kleding is handig!

Experience Days Drachten

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box