Brandweerrally in Dokkum

Dokkum

In het kort

Datum 17 juni 2023
Tijd 08:00 - 17:00
Locatie Dokkum
Plaats Dokkum

Na 4 jaar zal er weer een Brandweerrally in Dokkum worden georganiseerd. Dat heeft de organisatie van de Rally vandaag bekendgemaakt. Door de coronasituatie was het de laatste jaren niet mogelijk een Brandweerrally te organiseren. De laatste editie was in 2019. Dit jaar zal de Rally op 17 juni plaatsvinden.

In 1978 is begonnen met het organiseren van dit evenement toen de huidige kazerne in Dokkum aan de Rondweg-West werd geopend. Later werd de Rally jaarlijks georganiseerd. De laatste edities vinden 1 keer in de 2 jaar plaats.

Deelname voor alle Fryske korpsen is bovendien gratis! Samen met de Veiligheidsregio is er gewerkt aan een regeling zodat Fryske posten zelf geen deelnamegeld hoeven in te leggen!

De deelnemers van de rally strijden om de wisseltrofee: de Brandweerstaf. Deze zal aan het einde van de middag worden uitgereikt aan het team die een 8-tal proeven zo snel mogelijk heeft weten af te leggen. De proeven vinden plaats in en om de binnenstad van Dokkum. In 2019 ging Brandweer Zuidlaren met de Brandweerstaf naar huis. Komt de staf dit jaar weer naar Fryske bodem?

Afterparty

Deze editie zal een extra feestelijke zijn! Na het Defilé zal er een knallend feest worden georganiseerd in de kazerne. Niemand minder dan DJ Auke Veenstra (Bekend van o.a Bar Dancing Quatrebras) zal ervoor zorgen dat het een knalfeest wordt! Rond 23:30 sluiten we de dag dan echt af! Voor deelname aan de afterparty wordt een kleine eigen bijdrage (€15) per persoon gevraagd. Maar dit feest wil je echt niet missen!

De inschrijvingen voor de Rally zijn inmiddels geopend! Brandweerteams die willen meedoen kunnen zich hier inschrijven.

Schrijf je in!
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box