Brandweer Kennemerland organiseert 112-dag

Haarlem

In het kort

Datum 24 juni 2023
Tijd 13:00 - 16:00
Locatie Haarlem-West
Adres Zijlweg 200, 2015 CK
Plaats Haarlem

Brandweer Kennemerland organiseert op zaterdag 24 juni de 112-dag. Tijdens de open dag op de kazerne aan de Zijlweg 200 in Haarlem, zijn alle hulpdiensten uit de Veiligheidsregio Kennemerland vertegenwoordigd. Zo zijn er naast de brandweer ook ambulances ter plaatse, komt de Reddingsbrigade en zijn er teams van Handhaving, ProRail en de Weginspectie aanwezig.

Het programma

Het programma op 24 juni 2023 start om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Naast een bezichtiging van het kazerneterrein zit de dag vol met demonstraties, denk aan demonstraties van de jeugdbrandweer, autowrakken openknippen en wat dacht je van een rondje meerijden in een echte brandweerauto?! Ook Brandveilig Leven zal aanwezig zijn en aan de hand van VR-brillen de gevaren van een woningbrand laten zien.

Daarnaast wordt er veel materiaal tentoongesteld van de verschillende hulpdiensten en zal het duikteam van de brandweer aanwezig zijn met hun materieel en een zwembad. We hopen op mooi weer, want we hebben ook verschillende spelvormen voor kinderen uitgezet, onder andere een blusspel met waterspuiten en een visspel. Ook kun je bij de Vereniging Lotus Nederland een nep-wond laten aanbrengen om je ouders te laten schrikken!

Op deze manier willen we bewoners graag laten zien wat er allemaal gebeurt op de kazerne en hopen we ook dat zij enthousiast raken en lid willen worden van de (vrijwillige) brandweer!

Kom met de fiets of het OV!

Aangezien we veel materieel ten toon willen stellen, zijn het aantal parkeerplaatsen beperkt. Kom dan ook op de fiets als dat mogelijk is. Fietsen kunnen gestald worden bij het Nova Collega aan de Zijlweg 199. Daar is ook de parkeerplaats voor als je toch met de auto komt. De bus is natuurlijk ook een goede optie: bus 80 of 81.

Voor meer vragen over de open dag mail naar 112dag@vrk.nl.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box