ABWC – vaardigheidstoetsen, provinciale klasse 112

Grou

In het kort

Datum 16 maart 2024
Tijd 08:00 - 16:00
Toegang Gratis
Locatie Grou
Adres Oedsmawei 19, 9001 ZJ
Plaats Grou

Zaterdag 16 maart vinden in Grou de vaardigheidstoetsen van de brandweer plaats. Dit zijn vaardigheidstoetsen met een brandweerelement, waarbij brandweerploegen binnen én buiten de provincie het tegen elkaar opnemen.

 

Wie blust er het meest efficiënt, effectief en veilig een woningbrand of ander soort brand? Brandweer Grou heeft – onder auspiciën van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) voor zaterdag een uitdagend scenario uitgezet, waar de deelnemende ploegen hun handen vol aan zullen hebben.

Aan deze wedstrijd in de klasse Brandbestrijding doen in totaal negen ploegen mee: Sint Annaparochie, Heerenveen, Surhuisterveen, Kollum, Drachten, Barneveld, Elspeet, een ploeg van de Meldkamer Noord-Nederland en de bedrijfsbrandweer van Infanterie Schietkamp (ISK) uit Harskamp.  De teams oefenen met een incident en worden daarop beoordeeld. De nummers 1 en 2 gaan door naar de 1e ronde Gewestelijk Brandbestrijding op 25 mei in Heerenveen.

Voor de deelnemers een goede test in vakbekwaamheid en een manier om hun vaardigheden op peil te houden. Voor de toeschouwers een mooi spektakel om naar te kijken.

De vaardigheidstoetsen zijn van 8.00 uur tot 16.00 uur rondom Woon Friesland, Oedsmawei 19, Grou.

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box