112GroningenDag

Groningen

In het kort

Datum 11 juni 2022
Tijd 10:00 - 17:00
Toegang Tot 4 jaar gratis, vanaf 5 jaar 3 euro
Locatie Groningen
Adres MartiniPlaza, 9727 KB
Plaats Groningen

Op zaterdag 11 juni 2022 zijn Brandweer Groningen en Veiligheidsregio Groningen aanwezig op de 112GroningenDag in MartiniPlaza! We laten onder meer onze nieuwe tankautospuit en ons nieuwste brandweervaartuig zien. Verder verzorgt de brandweer diverse demo’s en oefeningen.

Rookmelders verplicht

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders ook verplicht in bestaande bouw. In nieuwbouw waren ze al verplicht. Daarom organiseren wij hierover samen met Univé een quiz tijdens de 112GroningenDag. Je kunt een rookmelderpakket winnen inclusief een bezoek aan het Brandweermuseum in Hoogezand. Ook is er een VR-experience (12+) over vluchtroutes en het aantal rookmelders in je woning. Want rookmelders redden levens!

Eerste Hulp Ben Jij

Daarnaast is er een stand van Eerste Hulp Ben Jij (EHBJ) aanwezig. Met behulp van EHBJ kun je je voorbereiden op noodsituaties. Hoe kun je je voorbereiden op stroomuitval, een overstroming, een brand of een zware aardbeving? Wat is handig om in huis te hebben? Wat als je je huis ineens moet verlaten en hoe word je gealarmeerd in het geval van een ramp of incident? Antwoord op deze vragen is allemaal te vinden op www.ehbj.nl. Medewerkers van Veiligheidsregio Groningen gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden van EHBJ voor jouw buurt of dorp.

Stel een vraag