100 jaar Brandweer Heythuysen

in Heythuysen

In het kort

Datum 13 april 2024 t/m 21 september 2024
Locatie Heythuysen
Adres Heythuysen,
Plaats in Heythuysen

14 april 2024 bestaat Brandweer Heythuysen 100 jaar! We willen de inwoners en bezoekers van Heythuysen graag meenemen in dit 100 jarig bestaan, daarom organiseren we een aantal leuke activiteiten en evenementen.

Opening 100 jaar Brandweer Heythuysen

Op 13 april om 16:00 uur openen we de festiviteiten rondom het 100-jarig jubileum op het kerkplein, in de Missiekapel, daar waar de brandweer van Heythuysen is ontstaan. Er is ook een film te zien die de historie van brandweer Heythuysen weergeeft.

De Missiekapel is ook het beginpunt van de historische wandelroute. Vanaf deze dag is er een route te bewandelen door Heythuysen. Een zevental plaatsen in het dorp waren in de afgelopen honderd jaar belangrijk voor de Brandweer. Bij deze punten zijn bordjes geplaatst met een QR-code. Doormiddel van het scannen van de code krijg je meer informatie over deze locatie en de bijbehorende geschiedenis.

Open dag: “Brandweer van het verleden naar heden”

Op 1 juni staat de Dorpstraat van de kerk tot aan het voormalig gemeentehuis in het teken van de brandweer: “Brandweer van het verleden naar het heden”. Bezoekers zien hoe de brandweer zich hier de afgelopen 100 jaar heeft ontwikkeld. Er zullen diverse brandweervoertuigen en -materialen opgesteld staan. Van de voertuigen en materialen die de brandweer lang geleden gebruikte, tot aan het nieuwe moderne materiaal van nu. Tussen al deze bezienswaardigheden zijn er diverse demonstraties te zien.

Tijdens deze feestelijke dag zijn ook andere hulpverleningsorganisaties aanwezig zijn, waaronder Politie, Ambulance en de reddingsbrigade. Natuurlijk zijn de brandweerlieden van onze Brandweer Heythuysen ook aanwezig. Deze dag is ook het evenement “Preuf Heitse”, hapjes en drankjes worden verzorgd door de lokale ondernemers uit Heythuysen.

Landelijke finale Brandweerwedstrijden

Het feestjaar sluiten we af op 21 september met de landelijke finale van de brandweerwedstrijden. De negen beste teams uit Nederland gaan in Heythuysen met elkaar de strijd aan.

 

Noteer bovenstaande data in je agenda en mis deze unieke gelegenheid niet om samen met ons het jubileumjaar te vieren!

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box