Haalt de brandweer ook katten uit de boom?

De brandweer redt ieder jaar duizenden dieren: van een koe die vastzit in de sloot tot een kat die niet meer uit een boom komt. Redden van dieren is namelijk één van de taken van de brandweer.

Katten kunnen heel makkelijk in bomen klimmen, maar kunnen niet zo makkelijk als bijvoorbeeld een eekhoorn weer naar beneden komen. Meestal bedenken katten voordat ze ergens in klimmen of ze ook weer veilig naar beneden kunnen komen. Maar als ze bijvoorbeeld op een vogel jagen of voor een hond willen vluchten, denken ze daar niet altijd over na. Zo kan een kat vast komen te zitten!

Je kan de kat dan het beste wat rust geven. Zo kan de kat zelf bepalen hoe hij of zij het beste naar beneden komt. Vooral ’s nachts lukt dat goed. Het is dan wat stiller en minder warm. Zo kan de kat rustig de tijd nemen om naar beneden te komen. Maar als het langer dan 24 uur duurt voordat de kat naar beneden komt, bestaat het gevaar van uitdroging doordat de kat al langer niet heeft kunnen drinken. Dan komt de brandweer om de kat te redden. Hoe dat precies gaat, zie je in de video!

Delen