Rotterdam 2021

World Police & Fire Games

Meer dan 10.000 deelnemers en zo’n 30.000 supporters. Zeker zestig verschillende nationaliteiten en meer dan zestig verschillende sporten. Tien dagen lang ontmoeten Politie, Douane, Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en de brandweer elkaar en werken ze samen. Dat zijn de World Police & Fire Games.

Sport zorgt voor verbroedering, tolerantie, teamwork en inspiratie. Sport houdt ons sterk en fit. Sport en de brandweer zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al meer dan 35 jaar worden de World Police & Fire Games (WPFG) gehouden. Dit jaar namen er 40 deelnemers uit Nederland deel aan 28 onderdelen in Chengdu. Deze 18e editie van de WPFG was voor Nederland met maar liefst 48 medailles een groot succes!

WPFG Rotterdam

Voor het eerst in de geschiedenis komen de WPFG in 2021 naar Nederland. Van vrijdag 30 juli tot en met zondag 8 augustus heeft Rotterdam de eer om dit grootste breedtesportevenement ter wereld te organiseren.

Diversiteit

De WPFG is een tweejaarlijks atletisch evenement voor (gepensioneerde) hulpverleners. Het sportaanbod is zeer divers: van badminton tot kitesurfen en van triatlon tot voetbal. Maar ook specifieke sporten gerelateerd aan de diensten zoals de Ultimate Fire Fighter competitie en schietonderdelen.

Respect en waardering

Naast sportiviteit, teamwork en ontmoeten heeft de WPFG Rotterdam 2021 nog een andere belangrijke doelstelling: het verhogen van respect en waardering voor hulpverleners.

Ook jij kunt meedoen!

Iedereen die werkt bij de politie DJI, Douane of brandweer kan meedoen aan de WPFG. Er zijn geen limieten of kwalificatie-eisen. We willen daar met zo veel mogelijk brandweercollega’s aan deelnemen. Wil je mee doen? Kijk dan hier aan welke sporten je kunt deelnemen. Eind 2020 kun je je inschrijven.


 

Deelname brandweer

Sport zorgt voor verbroedering, tolerantie en inspiratie. Sport is gezond en zorgt voor betere prestaties. Het houdt ons sterk en fit. Sport en de brandweer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voor de eerste keer komen de WPFG naar Nederland. Dat maakt WPFG Rotterdam tot een uniek evenement. Daar wil Brandweer Nederland met zo veel mogelijk diverse brandweercollega’s aan deelnemen. Jong, oud, man, vrouw, uit alle geledingen van de brandweer! Doe je mee?

In de werkgroep WPFG Rotterdam Brandweer slaan Brandweer Nederland, Brandweer Sportbond Nederland en de sportcoördinatoren van de brandweerregio’s de handen ineen. Gezamenlijk proberen we zo veel mogelijk collega’s warm te krijgen voor deelname aan WPFG Rotterdam. Heb je een vraag over de WPFG? Kijk dan op de site van WPFG Rotterdam. Staat het antwoord hier niet tussen? Stuur dan een mail naar wpfg@brandweernederland.nl

Wil je mee doen? Kijk dan hier aan welke sporten je kunt deelnemen.

Kijk op de website van de Brandweer Sportbond Nederland aan welke sportevenementen je nog meer deel kunt nemen.

Delen