Stichting Waardering en Erkenning Brandweer

Brandweerwerk is mensenwerk. Voor ons is het belangrijk dat onze (oud)-brandweermensen zich erkend en gewaardeerd voelen. Dat zij zich met plezier, passie en trots 24/7 kunnen inzetten voor een (brand)veilig Nederland. Stichting Waardering en Erkenning Brandweer (WEB) zet zich in voor de waardering en erkenning voor onze (oud-)collega’s en hun naaste familie. 

Stichting WEB is een onafhankelijke stichting. Het is geen organisatie met een eigen formatie. We werken juist samen met de brandweermensen en -organisaties in Nederland. Uitvoering vindt plaats door medewerkers van de regio's, bureau Brandweer Nederland en andere enthousiaste betrokkenen.

Samenstelling stichting WEB

Voorzitter: Sander Schelberg
Secretaris: Fred Heerink
Penningmeester: Michel Thijssen
Marcel Dokter
Erik Boogert

 

Brandweermonument

Met het Nationaal Brandweermonument worden brandweermensen herdacht die tijdens hun werk voor de samenleving zijn omgekomen.

HELP JIJ MEE?

Ben jij een (oud-)brandweerman of -vrouw of werkt je partner of een familielid bij de brandweer en wil je een bijdrage leveren aan de waardering en erkenning van de brandweer? Neem dan contact met ons op!

Verbonden en betrokken

We willen verbinding maken, (kleine) initiatieven en oprechte betrokkenheid ondersteunen en ontwikkelen. Dit doen wij los van structuren, gebaande paden of vastgestelde criteria. Wij zijn een Stichting van, voor en door collega’s.

Wat doen we? 

Stichting WEB richt zich op het volgende:

  • Herdenken
  • Steunpunt Brandweer
  • Decoreren: adviseren en stimuleren
  • Steunen van initiatieven die de waardering en erkenning van brandweermensen stimuleren

Stichting WEB wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.

Delen