Voor een ‘kleurrijke’, prettige en veilige werkomgeving

Netwerk Roze Rood

Jij bent werkzaam binnen bij de brandweer en je valt misschien wel op hetzelfde geslacht, op allebei of misschien ben je wel in het verkeerde lichaam geboren? Dan is het netwerk Roze Rood misschien iets voor jou!

Netwerk Roze Rood is één van de netwerken binnen Brandweer Nederland. Het netwerk maakt deel uit van de programmaraad Mens & Bedrijfsvoering  en zet zich in voor een ‘kleurrijke’, prettige en veilige werkomgeving. Als netwerk vertegenwoordigen wij alle lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender collega’s (LHBT).

Het netwerk Roze Rood zet zich in voor de zichtbaarheid van alle lesbische, homo- en biseksuele en transgender collega’s. Ons doel is aansluiting zoeken bij de werkvloer en algemene acceptatie ontwikkelen. Wij zijn zichtbaar aanwezig tijdens landelijke activiteiten zoals Roze Zaterdag, maar ook op 4 mei bij de kranslegging bij het nationale en internationale homomonument. Daarnaast organiseren we netwerk dagen, waarbij we elkaar in een informele en ontspannen sfeer ontmoeten. Wij werken deels samen met netwerk brandweervrouwen en andere overheidspartners die zich verenigd hebben in het door de minister van OCW gelanceerde Dutch Government Pride Platform

Uit de kast

Uit de kast komen was en is voor de meeste mensen een spannende ervaring, velen kunnen zich dat nog als de dag van gisteren herinneren. Mogelijk ben je al jaren uit de kast maar nog niet bij de brandweer of kom je er net achter lesbisch, homo, biseksueel of transgender te zijn. Hoe ga je hiermee om en wat kan het netwerk Roze Rood voor jou betekenen? Voorop staat dat je zelf kiest wat Roze Rood voor jou kan doen. Bij de brandweer uit de kast komen, kan namelijk net zo moeilijk zijn als bij je familie, het gaat immers om collega’s met wie je veelal een hele hechte band hebt.

logo-roze-rood-lo-res.gif

Agenda 2018

Canal Parade 2018

Op 4 augustus 2018 voer de 23e Canal Parade door de Amsterdamse grachten...

Canal-Parade-2017-Pascal-We.jpg

Door de gesprekken met collega’s merk je dat je beslist niet de enige bent die met zijn geaardheid heeft geworsteld binnen de brandweer. Dat geeft steun.

Lid worden?

Wil jij onze nieuwsbrief ontvangen en deelnemen aan activiteiten van Roze Rood? Meld je dan aan en word lid!

Roze-Rood-Regenboogvlag.jpg

Het bestuur

  • Willy Piepenbrock (voorzitter)
    Tel.: 06 2828 2994
  • Bernadette Bakker (evenementen coördinator)
    Tel.: 06 4499 6299
Wij gebruiken cookies