Ondersteuning

Het bestuur van het netwerk Brandweervrouwen wordt ondersteund door:

  1. Ellen Buskens (ondersteuning)
  2. Jolanda Sciarone (ondersteuning)
  3. Thamar Overbeek (ondersteuning)

Ellen Buskens

Ik ben Ellen Buskens (49), getrouwd en moeder van 3 meiden. In 2000 ben ik bij de brandweer gegaan als vrijwilliger, vanaf 2001 in de functie van manschap. In 2003 had ik besloten van mijn hobby mijn beroep te maken en heb toen de voltijds officiers opleiding gedaan. Van 2005 tot 2020 heb ik als officier gewerkt in verschillende functies en repressief als officier van dienst. Daarnaast ben ik ook nog tot 2014 manschap geweest als vrijwilliger.
Nu ik een nieuwe baan heb bij Rijkswaterstaat ben ik weer vrijwilliger geworden en heb nog steeds dienst als officier van dienst in de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. Voor mij is de brandweer dus opnieuw een super gave hobby.

Ellen Buskens

Voor mij is de brandweer dus opnieuw een super gave hobby

  • Ellen Buskens Ellen Buskens

Jolanda Sciarone

Ik ben Jolanda Sciarone (53), en werkzaam als centralist op de brandweermeldkamer in Twente.
Ik woon in Eibergen, Achterhoek, in een verbouwde boerderij met mijn wederhelft (ook brandweervrijwilliger geweest) mijn paarden en onze hond. Na mijn opleiding tot chemisch laborant bij diverse bedrijven gewerkt in de textiel en levensmiddelenindustrie.

30 jaar geleden ben ik als vrijwilliger bij de brandweer Eibergen begonnen. Van manschap naar bevelvoerder doorgestroomd. Ondertussen ben ik toen ook als centralist begonnen op de meldkamer en na 18,5 jaar gestopt als vrijwilliger.
In de tijd dat ik vrijwilliger was, heb ik mij ingezet voor opleiden en oefen in de breedste zin. Tegenwoordig zit ik in de werkgroep Informatie en Verbindingen en maak ik met mijn collega’s een programma voor heel Twente om de communicatie met C2000 en werken met de LiveopX bij de manschappen en bevelvoerders onder de aandacht te brengen. Als instructeur kom je dan ook in de korpsen en zo hou je toch meer binding met de korpsen die je als meldkamer aanstuurt. De persoon achter de stem.
Het netwerk brandweervrouwen ken ik vanaf het begin, bijna alle congressen en weekenden meegemaakt. Zeer leerzaam met leuke activiteiten voor zowel de repressieve als ondersteunende brandweermens.
Het is een meerwaarde om ook met andere brandweervrouwen uit het land van gedachten te wisselen. Zo kunnen we elkaar ondersteunen bij vraagstukken zoals bijvoorbeeld ‘de overgang’ en dan spreek ik uit eigen ervaring, en kleding die niet past. Juist door dit met elkaar op te pakken, is er altijd wel een oplossing te vinden en anders wel te bedenken. Dat is volgens mij de kracht van een netwerk en ik hoop dat ik daar aan kan bijdragen.

Jolanda Sciarone

Het is een meerwaarde om ook met andere brandweervrouwen uit het land van gedachten te wisselen

  • Jolanda Sciarone Jolanda Sciarone

Thamar Overbeek

Ik ben Thamar Overbeek (34), en woon in Wijchen. Ik werk nu alweer 12 jaar met veel plezier bij de brandweer Utrecht in de 24-uurs dienst. Daarvoor ben ik ook een aantal jaren vrijwilliger geweest in Amersfoort, maar omdat ik ging samenwonen in Wijchen ben ik daarmee gestopt. Verder ben ik erg sportief. Het leukste om te doen vind ik survivaltraining en ook loop ik graag hard. Als ondersteuner wil ik brandweervrouwen, waar nodig, graag helpen.

Thamar Overbeek

Als ondersteuner wil ik brandweervrouwen, waar nodig, graag helpen.

  • Thamar Overbeek Thamar Overbeek

Delen