Jan van der Heydenprijs

Tactiele navigatie, daarbij krijgt de bestuurder van een brandweervoertuig navigatiesignalen vanuit de stoel, in de vorm van trillingen. Zo kunnen de ogen gericht blijven op de weg en de oren gespitst op belangrijke informatie. Of je wilt schoon oefenen maar wel levensecht. Dat kan met de RedSuit. Motto: ‘Train as you firefight’.

Twee voorbeelden van innovaties die de Jan van der Heydenprijs in de wacht hebben gesleept. De innovaties laten zien hoe je op een vernieuwende wijze naar problemen kunt kijken. De collega’s die dit bedachten, liepen tegen een probleem aan en vonden hiervoor een oplossing. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor brandweercollega’s in de rest van Nederland.

Geen Jan van der Heydenprijs meer...

‘Met tien jaar Jan van der Heyden-prijs (2009 - 2018) deelden we meer dan tweehonderd innovaties met elkaar. Groot of klein, eenvoudig of ingewikkeld. Alle ideeën gaven een antwoord op een vraagstuk binnen de brandweer. De vraagstukken blijven en de innovaties ook. Maar deze willen we voortaan op een andere manier delen. Na tien jaar is het tijd voor vernieuwing’, verklaart Gerard van Klaveren, voorzitter regiegroep Innovatie Moed.

‘In de afgelopen tien jaar hebben we mooie en waardevolle innovaties landelijk kunnen uitrollen dankzij de Jan van der Heyden-prijs. Dat willen we zeker voortzetten maar we denken dat het beter kan. We willen een innovatieplatform inrichten om innovaties binnen de brandweer te stimuleren en te delen. Niet alleen met collega’s, maar ook met partijen van buiten de brandweer. We stoppen met de Jan van der Heyden-prijs’.

Innovatieplatform

Dus geen Jan van der Heyden-prijs meer... Maar wel de oproep om mee te denken hoe we innovaties continue kunnen blijven stimuleren en nog beter met elkaar kunnen oppakken. Heb jij een idee hoe we dat kunnen aanpakken en wil je graag meedenken hoe we innovaties binnen de brandweer verder kunnen helpen? Meld je dan aan via innovatie@ifv.nl

De winnaars van de Jan van der Heydenprijs

Innovatieboekje

Delen