Escaperoom

De kracht van het verschil

Teamwork, daar draait het om bij de brandweer. Iedere dag weer rukken we in teams uit om mens en dier te helpen. Onder vaak grote tijdsdruk lossen we problemen op. Waarbij een leven kan afhangen van het optreden van het team. Hoe belangrijk is het dan dat deze teams vakbekwaam, kundig, creatief en efficiënt werken? Van levensbelang! Met zoveel mogelijk verschillende talenten, eigenschappen en competenties in een team, kun je de meest complexe problemen oplossen. Hier blijkt de kracht van het verschil. Door diversiteit sta je samen sterk, samen veilig.

Talenten

De escaperoom is het middel om bewust te worden van het belang van teamwork. Om verschillende talenten te herkennen in het team. Het maakt zichtbaar waar de kracht van het team zit, maar ook waarin een team zich nog kan verbeteren. De escaperoom kan worden ingezet als instrument om teams te laten groeien, zodat ze nog beter kunnen samenwerken. Ook kan het een middel zijn ter ondersteuning van de selectie van nieuwe teamleden. Bovenal is het een unieke ervaring!

Voor alle regio’s

Alle regio’s kunnen de escaperoom inzetten. Het is specifiek gericht op de repressieve collega’s. Kennis van de brandweer is dan ook een must om uit de escaperoom te kunnen ontsnappen. Om ook andere beroepsgroepen binnen de veiligheidsregio in de toekomst te kunnen bedienen, zal het vrij eenvoudig zijn om het scenario in de toekomst te veranderen. Deze escaperoom is volledig mobiel (haakarmbak) en er is alleen stroom nodig. Hij is zelfs zo gemaakt dat er iemand op afstand kan meekijken om ondersteuning te bieden.

Reserveren

De escaperoom wordt momenteel gebouwd. In de loop van 2019 is de Escaperoom operationeel en kun je deze voor jouw regio reserveren. Heb je vragen over de escaperoom, stuur dan een mail naar communicatie@brandweernederland.nl

Delen