Eén beeld, één brandweer

Brandweerkleding

Huisstijl brandweerkleding

Een zwart pak of een beige pak, een rode helm of een witte helm. Diverse stiksels en reflecties. Verschillende benamingen op de pakken. Je hoeft maar naar het nieuws te kijken of je ziet de grote kledingverschillen. In 2018 werd op het Brandweercongres de nieuwe huisstijl uitrukkleding gelanceerd. Deze landelijke huisstijl is door het IFV ontwikkeld samen met het veld. Inmiddels is deze huisstijl al door enkele regio’s uitgevoerd.


Huisstijl uitrukkleding

De landelijke huisstijl voor de uitrukkleding bestaat uit verschillende onderdelen, zoals het bluspak en het operationeel uniform. Samen vormen ze een modulair systeem. Regio’s maken zelf de keuzes. Het operationeel uniform dat nu wordt ontwikkeld is bestemd voor laag-risicotaken. Zie verder bij Operationeel uniform.

Meer informatie

De uniformiteit van de kleding draagt bij aan de veiligheid, herkenbaarheid en zichtbaarheid van de brandweer.


Het operationeel uniform

Op 21 juni verzocht de RBC het IFV om het nieuwe operationeel uniform (basisontwerp Haaglanden) over een termijn van vijf jaar leveren aan alle regio’s. Dit uniform vervangt de huidige kazernekleding en is in te zetten bij licht repressief optreden, de zogeheten laag-risicotaken.

Operationeel uniform

Het operationeel uniform vervangt de huidige kazernekledingen is in te zetten bij licht repressief optreden.

operationeel-uniform_02.jpg

Vragen?

Neem voor meer informatie over het operationeel uniform contact op met je regionale kledingcoördinator of stuur een mail naar: operationeeluniform@ifv.nl

Delen