Lappa PIEP in het onderwijs

Wat leuk dat je gebruik gaat maken van ons voorleespakket Lappa PIEP. Dit pakket levert gegarandeerd veel leesplezier op voor alle kinderen.

Ter ondersteuning van het prentenboekje Lappa PIEP, die sinds het eerste kwartaal 2021 in alle Groninger schoolbibliotheken ligt, biedt dit pakket leuke aanvullende extra’s om zo het boekje op school, de BSO en kinderopvang nog specialer te maken.

Het pakket bestaat uit een PowerPointpresentatie, drie voorleesvideo’s en een Lappa PIEP-kleurplaat.

In de PowerPointpresentatie staan de losse boeksheets (zonder de tekst), die visueel (op een digibord) ondersteunen tijdens een eigen voorleessessie.

De voorleesvideo’s zijn beschikbaar in het Nederlands en in het ‘Grunnings’ en worden door een echte brandweerman of -vrouw voorgelezen. Voor kinderen die doof of slechthorend zijn, is er ook een voorleesvideo beschikbaar die is uitgevoerd door een doventolk.

Nieuwgierig naar het verhaal?

Lappa beleeft samen met Hondje Wof een spannend avontuur; PIEP! Gelukkig komt de brandweer op tijd om hem en papa en mama te helpen. Lappa heeft er veel van geleerd en geeft ook opa en oma tips om hun huisje (brand)veiliger te maken.

Lappa PIEP is geschreven en geïllustreerd door Mirjam Visker (Uitgeverij LAPPA Books). Het is gemaakt in opdracht van- en in samenwerking met Veiligheidsregio Groningen. Lappa PIEP is een prentenboek dat gaat over brandveiligheid zonder dat het eng wordt.

Wat het boek speciaal maakt, is dat het tweetalig is uitgevoerd; in het Nederlands en in het Grunnings. In de illustraties zijn typisch Groninger items te vinden. Het interactieve prentenboek met kijkplaat, doe-pagina en 14 ‘vriendjesvragen’ is uitermate geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 6 jaar. Het voldoet aan de kern- en leerdoelen 1) Nederlands en 58) Bewegingsonderwijs en heeft het voorleesniveau AP/AK.

Het prentenboekje is, naast dat deze aanwezig is in de eigen schoolbibliotheek, ook te lenen bij alle Groninger Bibliotheken.

Onze samenwerking – Krachten bundelen voor brandveilig leven

Biblionet Groningen en Brandweer Groningen, organisaties met ieder een eigen maatschappelijke taak, hebben elkaar gevonden op verschillende terreinen. Waar de een staat voor een leven lang leren en ontdekken, staat de ander voor een (brand)veilige Groningse maatschappij. Twee missies die heel goed te combineren zijn op het gebied van informatie, educatie en plezier in lezen.

Meer weten over deze waardevolle samenwerking? Kijk ook op de website van Biblionet Groningen.

Zie ook

Ken jij ons nieuwe vriendje Lappa al?

Lees meer over Ken jij ons nieuwe vriendje Lappa al?
Was deze informatie nuttig?
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box