Aan de slag met je huis?

Even vinken voor de veiligheid!

Thuis is de plek waar het comfortabel en veilig is om te wonen. Veel verbeteringen aan je huis hebben invloed op de veiligheid. Denk aan zonnepanelen, een thuisbatterij, een laadpaal voor je elektrische auto en het veilig gebruiken, laden en onderhouden van je e-bike.

Veiligheid is belangrijk, maar je bent er niet altijd bewust mee bezig. Het is je eigen verantwoordelijkheid, maar vaak ga je ervan uit dat de installateur alles veilig heeft geïnstalleerd en dat dit zo blijft. Je hoeft niet alles te weten, maar het is wel goed om geïnformeerd te zijn en vragen te stellen. Met Veilig Huis Vinkie kun je jouw huis en alles eromheen veilig verbeteren. Ontdek de verbeteringen die je wilt toepassen, neem de Vinklijst erbij, en vink je veilig!

Zonnepanelen plaatsen

Je hoeft niet alles te weten, maar je kunt wel alles vragen. Komt je installateur de zonnepanelen leggen? Pak dan de vinklijst erbij. Zo weet je zeker dat je het meeste uit je panelen haalt. Heb je bijvoorbeeld gecontroleerd dat je omvormer op een stenen of gipsen achtergrond wordt geplaatst?

Veilig laden

Goed omgaan met je accu’s is belangrijk. Voor de veiligheid, maar ook de duurzaamheid. Door een aantal makkelijke tips te volgen, verleng je de levensduur van deze accu’s én weet je zeker dat alles veilig is. Wij hebben alle veiligheidstips voor je op een rij gezet in een handige afvinklijst. Vinken maar!

Thuisbatterij

Thuisbatterijen slaan opgewekte zonne-energie op. Handig, maar gebeurt ’t ook veilig? Onze veiligheidstips helpen je daarbij. Zo kies je voor de juiste batterij, snap je het belang van een Batterij Management Systeem (BMS) en weet je alles over veilig onderhoud. Bekijk snel de afvinklijst en vink je veilig!

Isoleren en verwarmen

Door enkele eenvoudige tips en stappen te volgen, verbeter je niet alleen de energie-efficiëntie van je woning, maar zorg je ook voor een duurzame woonruimte. Bekijk snel welke isolatie- en verwarmtips het beste en veiligste zijn voor jouw huis.


Veilig Huis Vinkie is een initiatief van de Brandweer en samenwerkende Veiligheidsregio’s. De energietransitie brengt veel nieuwe uitdagingen met zich mee. Waaronder de decentrale energie-opwek bij inwoners thuis. Elk huis is een potentiële energiecentrale geworden, met nieuwe risico´s. Daarom komt daar ook extra aandacht voor veiligheid bij kijken.

Dit project wordt gesteund door Techniek Nederland , Holland Solar en het Verbond van Verzekeraars.

Was deze informatie nuttig?
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box