Aan de slag met je huis?

Even vinken voor de veiligheid!

Je huis. De plek waar je thuis komt. Waar je met je hele gezin comfortabel én veilig in woont. Veel verbeteringen die we aanbrengen in ons huis hebben impact op die veiligheid: zonnepanelen, een thuisbatterij, een laadpaal om je elektrische auto op te laden.

Toch ben je zelf niet altijd bezig met veiligheid. Het is je eigen verantwoordelijkheid, maar vaak vertrouw je erop dat de installateur alles veilig heeft aangelegd en dat dit zo blijft. Je hoeft natuurlijk niet alles te weten, maar je kunt wel alles vragen. Met Veilig huis Vinkie verbeter je jouw huis veilig. Zoek de verbeteringen waar jij mee aan de slag gaat, pak de Vinklijst erbij en vink deze af voor jouw veiligheid.

Zonnepanelen plaatsen

Je hoeft niet alles te weten, maar je kunt wel alles vragen. Komt je installateur de zonnepanelen leggen? Pak dan de vinklijst erbij. Zo weet je zeker dat je het meeste uit je panelen haalt. Heb je bijvoorbeeld gecontroleerd dat je omvormer op een stenen of gipsen achtergrond wordt geplaatst?

Meer onderwerpen over duurzame energie

Thuisbatterij

Binnenkort lees je hier meer over wat er allemaal bij het opslaan van energie in een thuisbatterij komt kijken.

Veilig laden

Hier lees je binnenkort alles over het veilig opladen van accu’s zoals van je e-bike of hoverboard.


Veilig Huis Vinkie is een initiatief van de Brandweer en samenwerkende Veiligheidsregio’s. De energietransitie brengt veel nieuwe uitdagingen met zich mee. Waaronder de decentrale energie-opwek bij inwoners thuis. Elk huis is een potentiële energiecentrale geworden, met nieuwe risico´s. Daarom komt daar ook extra aandacht voor veiligheid bij kijken.

Dit project wordt gesteund door Centraal Techniek Nederland , Holland Solar en het Verbond van Verzekeraars.

 

Was deze informatie nuttig?
Stel een vraag