Ruik jij een vreemde geur buiten? Meld het!

Het kan buiten zomaar ineens stinken. Je steekt je neus in de lucht en je ruikt iets vies. Een vreemde geur, bijtende lucht of vieze stank?

Dat kun je melden bij de gemeente of de provinciale milieuklachtenlijn. Elke provincie heeft zijn eigen milieuklachtenlijn.

 

Handig om te weten

 • Luchtmeetnet

  Op de website www.luchtmeetnet.nl kun je de gemeten luchtkwaliteit in Nederland zien. De website is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM), GGD Amsterdam, DCMR Milieudienst Rijnmond, Provincie Limburg, Omgevingsdienst Regio Arnhem (ODRA) en Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB).

 • Luchtvervuiling

  Wegverkeer en industrie zijn in ons land de belangrijkste bronnen van luchtvervuiling. Van alle ongezonde deeltjes in de lucht veroorzaken fijnstof, stikstofdioxide en ozon (smog) de meeste schade voor de gezondheid.

  Lees meer over luchtvervuiling op de website van milieucentraal

 • Atlas leefomgeving

  Kijk ook eens op de atlasleefomgeving.nl. Deze Atlas wijst de weg naar actuele informatie over milieu en gezondheid. Met veel kaarten kun je tot op buurtniveau zien hoe het staat met de luchtkwaliteit.
 • Stichting Milieuklachten

  Stichting Milieuklachten.nl zoekt automatisch het juiste overheidsloket om je melding in te dienen. De melding wordt anoniem op de kaart gezet. Elke andere bezoeker kan vervolgens een aanvulling of reactie plaatsen

 • NL-Alert

  Met NL-Alert kan de overheid mensen heel gericht alarmeren en informeren tijdens een ramp bij hen in de buurt. Lees meer over NL-Alert op de website van NL-Alert.

Video's

Stel een vraag
Sluit stel een vraag box