NL-Alert

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over noodsituaties. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie kunt vinden. NL-Alert ontvang je op je mobiel. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen van trein, bus, tram en metro. Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen daarbij.

Wanneer NL-Alert?

NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer. Zie je een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en help anderen daarbij.

Elk jaar verzendt de overheid op de eerste maandag in juni en december rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht. Zo weet je hoe NL-Alert op je mobiel klinkt en eruit ziet. Op de website van NL-Alert lees je wanneer de overheid het eerstvolgende NL-Alert controlebericht verzendt. Daar kun je ook terecht met je vragen over NL-Alert.

  • NL-Alert op je mobiel

    Je ontvangt NL-Alert op je mobiel. Daarvoor hoef je niets te doen. Wanneer je een NL-Alert op je mobiel ontvangt, laat je telefoon een luide en doordringende alarmtoon horen.

    NL-Alert op je mobiel maakt gebruik van cell broadcast. Dit is een techniek die óók werkt als het netwerk overbelast is. Cell broadcast is gratis en anoniem: je hoeft je niet aan te melden en je nummer blijft onbekend.

  • NL-Alert op digitale reisinformatieschermen en reclameschermen

    NL-Alert is te zien op steeds meer digitale reisinformatieschermen van trein, bus, tram en metro. Ook zie je NL-Alert op steeds meer digitale reclameschermen. Zodra een NL-Alert uitgaat, stuurt de overheid het bericht naar de digitale reisinformatieschermen en digitale reclameschermen.

"NL-Alert is hét alarmmiddel in Nederland. Hoe meer mensen een NL-Alert bereikt, hoe beter." Hubert Bruls

Jaarlijks tweemaal controlebericht

De overheid zendt twee keer per jaar het NL-Alert controlebericht uit. Zo weten mensen hoe NL-Alert op hun mobiele telefoon klinkt en er uitziet.

Over NL-Alert
Was deze informatie nuttig?
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box