Ken jij ons vriendje Lappa al?

Lappa beleeft samen met Hondje Wof een spannend avontuur; PIEP! Gelukkig komt de brandweer op tijd om hem en papa en mama te helpen. Lappa heeft er veel van geleerd en geeft ook opa en oma tips om hun huisje (brand)veiliger te maken.

Ook zo nieuwsgierig naar het verhaal?

Je kunt het prentenboekje lenen bij alle Groninger Bibliotheken. Daarnaast liggen de boekjes in alle Groningse schoolbibliotheken voor je klaar. Vraag ernaar bij jouw juf of meester. De meeste scholen beschikken over een digitaal voorleespakket. Het pakket is ook beschikbaar voor de BSO en kinderdagverblijven en op te vragen via brandveiligleven@vrgroningen.nl.

Lappa PIEP is geschreven en geïllustreerd door Mirjam Visker (Uitgeverij LAPPA Books).
Het is gemaakt in opdracht van – en in samenwerking met Veiligheidsregio Groningen. Lappa PIEP is een prentenboek dat gaat over brandveiligheid zonder dat het eng wordt. Wat het boek speciaal maakt, is dat het tweetalig is uitgevoerd; in het Nederlands en in het Grunnings. En in de illustraties zijn typisch Groninger items te vinden. Het interactieve kinderboek met kijkplaat, doe-pagina en 14 ‘vriendjesvragen’ is uitermate geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar.

Voorleesvideo’s

Hoe leuk is het om dit boekje te laten voorlezen in het Nederlands of in het ‘Grunnings’, en dan ook nog door een echte brandweerman of vrouw?!

Janet Groeneveld leest voor uit Lappa PIEP
Lappa PIEP voorgelezen in het Gronings
Lappa PIEP met tolk Nederlandse Gebarentaal

Brandveiligheid thuis

Wil jij meer tips en informatie over brandveiligheid thuis? Neem dan snel een kijkje bij onze onderwerpen.

Zie ook

Was deze informatie nuttig?
Stel een vraag
Sluit stel een vraag box