Ken jij ons nieuwe vriendje Lappa al?

Lappa beleeft samen met Hondje Wof een spannend avontuur; PIEP! Gelukkig komt de brandweer op tijd om hem en papa en mama te helpen. Lappa heeft er veel van geleerd en geeft ook opa en oma tips om hun huisje (brand)veiliger te maken.

Ook zo nieuwsgierig naar het verhaal?

Je kunt het prentenboekje de komende twee jaar lenen bij alle Groninger Bibliotheken. Daarnaast liggen de boekjes vanaf het eerste kwartaal 2021 in alle Groningse schoolbibliotheken voor je klaar. Vraag ernaar bij jouw juf of meester. De meeste scholen beschikken over een digitaal voorleespakket. Het pakket is ook beschikbaar voor de BSO en kinderdagverblijven en op te vragen via brandveiligleven@vrgroningen.nl.

Lappa PIEP is geschreven en geïllustreerd door Mirjam Visker (Uitgeverij LAPPA Books).
Het is gemaakt in opdracht van – en in samenwerking met Veiligheidsregio Groningen. Lappa PIEP is een prentenboek dat gaat over brandveiligheid zonder dat het eng wordt. Wat het boek speciaal maakt, is dat het tweetalig is uitgevoerd; in het Nederlands en in het Grunnings. En in de illustraties zijn typisch Groninger items te vinden. Het interactieve kinderboek met kijkplaat, doe-pagina en 14 ‘vriendjesvragen’ is uitermate geschikt voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 6 jaar.

Voorleesvideo’s

Hoe leuk is het om dit boekje te laten voorlezen in het Nederlands of in het ‘Grunnings’, en dan ook nog door een echte brandweerman of vrouw?!

Lappa PIEP Voorlezen

Doof of slechthorend? Check dan hier de voorleesvideo die is uitgevoerd door een tolk Nederlandse Gebarentaal.

Lappa PIEP kleurplaat winactie

Doe je mee met onze leuke winactie? We geven ieder kwartaal 10 van deze leuke PIEP prentenboeken weg. Wat moet je daarvoor doen? Heel simpel, download de kleurplaat, kleur deze zo mooi mogelijk in en stuur een foto van jezelf met de ingekleurde kleurplaat van Lappa PIEP naar brandveiligleven@vrgroningen.nl.

Bezoek de pagina Kleurplaat Lappa PIEP downloaden

De winnaars trekken we op:

  • Woensdag 29 september
  • Woensdag 22 december

Brandveiligheid thuis

Wil jij meer tips en informatie over brandveiligheid thuis? Neem dan snel een kijkje op de website van de brandweer: www.brandweer.nl/brandveiligheid/.

Stel een vraag