Vacature senior allrounder brandweerzorg

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zoekt een

Senior allrounder brandweerzorg
36 uur per week, 1 fte

Binnen deze functie heb je de hoofdtaken docent brandweeropleidingen en het functioneel beheer ELO.

Als docent brandweeropleidingen werk je voor de brandweerorganisatie in onze regio. Samen met de andere docenten uit het team Vakbekwaam Worden en onze brandweerinstructeurs geef je invulling aan de operationele opleidingen Manschap en Bevelvoerder, bijscholingen en andere onderwijsproducten. Je organiseert en verzorgt onderwijs. Je begeleidt cursisten tijdens hun leerproces in nauwe samenwerking met de opleidingscoördinatoren en de planner. Je bent aanspreekpunt voor het teammanagement, postcommandanten en leerwerkplekbegeleiders.

Naast het geven van les zal de functie ook bestaan uit het functioneel beheer van de elektronische leeromgeving (ELO). Dit stelt ons in staat les- en leerstof via een digitale manier aan te bieden.

Wat ga je doen?

 • Je geeft les aan bevelvoerders en manschappen in opleiding binnen de elektronische leeromgeving.
 • Je stelt de lessen samen en plant deze, zowel theorie als praktijk.
 • Je evalueert de opleiding en stelt deze op basis van de uitkomsten hiervan bij.
 • Je voert individuele en/of groepsgerichte activiteiten uit die bijdragen aan de vak- en competentieontwikkeling van de cursist; daarbij gaat het onder meer om opleiden, trainen, oefenen en coaching van cursisten.
 • Je treedt op als toezichthouder bij examens en toetsen.

Wie ben jij?

 • Je hebt aantoonbaar hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring binnen een brandweerorganisatie en bent bij voorkeur repressief actief.
 • Je hebt ruime ervaring (2 tot 4 jaar) in het opleiden en begeleiden van mensen, bij voorkeur aantoonbaar door middel van het diploma/getuigschrift Docent of een pedagogische-didactische aantekening.
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met het brandweeronderwijs, de elektronische leeromgeving en het examenstelsel.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je bent enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van leren en ICT.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Je beschikt over de volgende competenties:

 • Sterk in samenwerken
 • Hulpvaardig
 • Daadkrachtig
 • Sterk in plannen en organiseren
 • Goede presentatievaardigheden
 • Resultaatgericht
 • Probleemoplossend
 • Initiatiefrijk

Wat bieden wij?
Wij bieden een mooie functie binnen een prettige en uitdagende werkomgeving. Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring is het salaris maximaal € 3.805,- bruto per maand (functieschaal 9, salarispeil 1 januari 2018 CAR-UWO) bij een fulltime dienstverband.

Daarnaast ontvang je 17,05% van je bruto salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Hierin zijn opgenomen: eindejaarsuitkering, vakantiegeld, levensloopbijdrage en de financiële waarde van 14,4 uur bovenwettelijk verlof. Voor je ontwikkeling hebben wij een uitgebreid scholingsaanbod beschikbaar via onze eigen VR Academie.

Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor de periode van tenminste één jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Detachering vanuit een andere veiligheidsregio behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer weten?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Elleke van Lingen, teammanager stafbureau brandweer, tel. 06-528 565 96. Bij afwezigheid met Jaap Water, programmaregisseur brandweerzorg, tel. 06-519 764 79 of Willem Bronder, senior specialist vakbekwaamheid, tel. 06-512 052 28.

Solliciteren
Heb je belangstelling voor de functie en pas je binnen het geschetste profiel? Laat het ons weten. Je kunt jouw sollicitatiebrief en cv tot en met 30 september 2018 mailen naar wens@vrnhn.nl onder vermelding van je naam en ‘vacature senior allrounder brandweerzorg’.

Plek in de organisatie
De senior allrounder brandweerzorg is werkzaam voor het stafbureau van de brandweer. Op dit moment wordt gewerkt aan de oprichting van de brandweerschool Noord-Holland. Dit houdt in dat we samen met onze buurregio’s Zaanstreek-Waterland en Kennemerland in de komende periode toewerken naar een gezamenlijke brandweerschool waarin we streven naar kwaliteitsverbetering en flexibelere mogelijkheden om onze lessen te ondersteunen en te verzorgen.

Onze organisatie
Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Wij zijn een hulporganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn de ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, veiligheidshuis, risico- en crisisbeheersing en bedrijfsvoering. Wil je meer weten over onze organisatie, ga naar de website www.vrnhn.nl.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Hertog Aalbrechtweg 22
1823DL Alkmaar
Wij gebruiken cookies