Senior Allrounder Risicobeheersing Brandweerzorg

 36 uur per week, 1 fte

Weet jij alles over brandveiligheid en brandpreventie in gebouwen? Ga jij graag op pad om te controleren, te adviseren en om voorlichting te geven, zodat gebouwen brandveilig zijn? Solliciteer dan als Senior Allrounder Risicobeheersing Brandweerzorg en help ons mee om leed en schade te voorkomen in West-Friesland.

Als senior allrounder Risicobeheersing brandweerzorg adviseer je over brandveiligheid en brandpreventie om de veiligheid van gebouwen te waarborgen. Voor brandweerteam West-Friesland voer je adviserende - en toezichthoudende taken uit voor brandveiligheid in zeven gemeenten. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met (brand)veiligheidsadviezen op het gebied van bouwen, wonen en evenementen. Daarnaast houd je toezicht op de naleving van de wettelijke voorschriften.

Het vakgebied is voortdurend in beweging. Het is belangrijk dat je lekker kunt werken in een dynamische omgeving. Je bent leergierig en bereid tot het volgen van relevante opleidingen en cursussen. Je kunt goed overweg met digitale informatie- en registratiesystemen. Zowel mondeling als schriftelijk ben je communicatief vaardig. Zelfstandig en in teamverband werken gaat je goed af. Afstemming en samenwerking met de collega’s van het team risicobeheersing en ambtenaren van de zeven gemeenten zijn ook belangrijke aspecten van deze functie.

Wat ga je doen?

 • Je adviseert zelfstandig op Wabo aanvragen van gebouwen en omgeving op het gebied van brandveiligheid.
 • Je ziet toe op de naleving van brandveiligheidsvoorschriften tijdens bouwwerkzaamheden.
 • Je stelt adviezen en rapportages op, inclusief het verwerken en bijhouden hiervan in registratiesystemen.
 • Je informeert en stemt af met medewerkers van de afdeling vergunning, toezicht & handhaving van gemeenten.
 • Je verstrekt informatie over gebouwen ten behoeve van de operationele organisatie.
 • Je geeft voorlichting in het kader van brandveilig leven.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over een hbo diploma (bij voorkeur bouwkunde of veiligheidskunde).
 • Je hebt parate kennis van relevante wet- en regelgeving, met name Bouwbesluit 2012.
 • Je bent een sparringpartner van de accounthouder risicobeheersing en brandveilig leven.
 • Je bent bereid om te leren en te ontwikkelen.
 • Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden en (bestuurlijke) organisatiesensitiviteit.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Wat bieden wij?

Wij bieden een leuke, uitdagende, dynamische functie in een omgeving die volop in beweging is. Het salaris voor deze functie is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.805,- bruto per maand (schaal 9 CAR-UWO) bij een fulltime dienstverband.

Daarnaast ontvang je 17,05% van je bruto salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Hierin zijn opgenomen: eindejaarsuitkering, vakantiegeld, levensloopbijdrage en de financiële waarde van 14,4 uur bovenwettelijk verlof. Voor je ontwikkeling hebben wij een uitgebreid scholingsaanbod beschikbaar via onze eigen VR Academie.

We bieden in eerste instantie een aanstelling voor de duur van 1 jaar. Met uitzicht op een vaste aanstelling als we besluiten met elkaar verder te willen.

Meer weten?

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Herman Mual, coördinator risicobeheersing West-Friesland, 06 33 04 72 52.

Solliciteren

Spreekt deze functie je aan? Stuur dan je brief en cv naar wens@vrnhn.nl. Je kunt solliciteren tot en met 15 april 2019.

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Wij zijn een hulporganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn de ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, veiligheidshuis, risico- en crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Delen