Medewerker brandveilig leven

36 uur per week, 1 fte

Levens redden met overtuigingskracht

Kun je goed presenteren, netwerken en mensen overtuigen? Solliciteer dan op deze mooie functie bij de brandweer.  Want bij de brandweer kun je levens redden door brand te voorkomen. De brandweer doet dat door ervoor te zorgen dat inwoners en organisaties zelf maatregelen treffen. Dit noemen we het programma Brandveilig Leven. Voor deze functie ben je in de regio West-Friesland het gezicht van Brandveilig Leven. Je zoekt mensen en organisaties op om samen de brandveiligheid te vergroten. Je komt bij zorginstellingen, scholen en in de wijken. Je uitvalsbasis is de brandweerkazerne in Hoorn.

Waar je collega’s uitrukken om brand te blussen, ruk jij uit om brand te voorkomen.

 

Wat ga je doen?

 • Je bent binnen de regio West-Friesland het gezicht van Brandveilig Leven.
 • Je bent inzetbaar als wijkbrandweerman/vrouw.
 • Je houdt je bezig met centrale thema’s binnen het programma Brandveilig Leven, zoals het verhogen van de zelfredzaamheid van inwoners en het bewustzijn rondom (brand)veiligheid.
 • Je adviseert en geeft voorlichting over brandveiligheid.
 • Je draagt bij aan beleidsontwikkeling op het gebied van Brandveilig Leven.
 • Je hebt overzicht over het vakgebied Brandveilig Leven en legt verbinding met andere vakgebieden en partijen.
 • Je signaleert belangen van betrokken partijen en informeert jouw team hierover.

Wie ben jij?

 • Je maakt makkelijk contact met verschillende doelgroepen en kunt informatie goed en begrijpelijk overbrengen.
 • Je vindt het leuk om voor een groep te staan en kunt mensen goed en vurig overtuigen
 • Je hebt een frisse blik op het thema Brandveilig Leven.
 • Je bent proactief en klant- en servicegericht.
 • Een diploma van een brandweeropleiding is geen vereiste voor de functie.

Wat bieden wij?

Wij bieden jou een uitdagende en afwisselende functie in een dynamische en leerzame werkomgeving. Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring is het salaris maximaal € 3.376,00 bruto per maand (functieschaal 8, salarispeil 1 januari 2018 CAR-UWO) bij een fulltime dienstverband.

Je krijgt tevens de beschikking over een persoonlijk budget van 17,05% van je bruto salaris waarin zijn opgenomen: eindejaarsuitkering, vakantiegeld, levensloopbijdrage en de financiële waarde van 14,4 uur bovenwettelijk verlof. Voor je ontwikkeling hebben wij een uitgebreid scholingsaanbod beschikbaar via onze eigen VR Academie.

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Rein Hulst, teamcommandant West-Friesland, tel. 06 52 56 77 26.

Solliciteren?

Spreekt deze functie je aan? Stuur ons dan een originele sollicitatie waaruit blijkt dat jij je goed kunt presenteren en informatie op een leuke manier kunt overbrengen. Jouw sollicitatie kun je uiterlijk tot en met 22 juli 2018 sturen naar wens@vrnhn.nl onder vermelding van je naam en ‘vacature medewerker brandveilig leven’. De eerste ronde van de sollicitatiegesprekken zal worden gehouden op 9 augustus 2018.

Brandveilig Leven

Een brandveilig leven bereiken we door kleine en grote dingen: het gesprekje met onze buren, de voorlichting op school en het aangaan van samenwerking met bedrijven en zorginstanties. Dit vraagt om andere competenties van ons als brandweer. Netwerken en verbinden wordt steeds belangrijker. Collega’s in de regio’s zetten veel slimme projecten op om mensen thuis te helpen brandveiliger te leven. Ook zijn we landelijk in gesprek over de samenwerking met diverse branches en het verbeteren van de productveiligheid. We zoeken naar verankering in wet- en regelgeving. Verder werken we als brandweer steeds meer risicogericht dan regelgericht en passen onze vakbekwaamheid daarop aan.

Organisatie

Brandweerteam West-Friesland is onderdeel van Veiligheidsregio Noord Holland-Noord. Veiligheidsregio Noord-Holland staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Burgers en bedrijven stimuleren we tot zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Wij zijn een hulpverleningsorganisatie waarbinnen verschillende bedrijfsonderdelen met elkaar samenwerken. Dit zijn de ambulancezorg, brandweer, gemeenschappelijke meldkamer, GHOR, veiligheidshuis, risico- en crisisbeheersing en bedrijfsvoering.

Meer informatie over onze organisatie vind je op de website: www.vrnhn.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Hoorn Centrum
Nieuwe Wal 1
1621 MB Hoorn
Wij gebruiken cookies