Durf jij het aan? Word Brandweerofficier!

36 per week, 1 fte

Als brandweerofficier werk je voor de brandweerorganisatie in onze regio. Je loopbaan start met een voltijdsopleiding van anderhalf jaar in Arnhem (met korte buitenlandstage) waarin we je als brandweerofficier klaarstomen voor de praktijk. Afhankelijk van jouw kwaliteiten en de vacatureruimte binnen de organisatie, ga je na je opleiding als projectleider of toonaangevend specialist aan de slag binnen één van onze teams. Daarnaast kun je worden ingezet als Officier van Dienst bij diverse incidenten, variërend van een ongeval met gevaarlijke stoffen tot een zeer grote brand.

Als brandweerofficier heb je ambitie, doorzettingsvermogen en sta je stevig in je schoenen. Je bent een leider en schrikt niet terug van stressvolle situaties. Je hebt oog voor mensen: zeker bij incidenten is het kunnen samenwerken met brandweereenheden en andere partners van groot belang. Je moet gevoel hebben voor verschillende belangen en durft beslissingen te nemen in het heetst van de strijd. Daarnaast ben je een teamspeler en in staat projecten te begeleiden of specialistische brandweertaken uit te voeren vanuit een kantooromgeving.

In het kader van onze strategische personeelsplanning is er op termijn, bij goed functioneren, doorgroei naar een hoger brandweerpiket of een andere leidinggevende functie mogelijk.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding (240 ECTS) of universitaire opleiding (minimaal bachelor) en je kunt het bijbehorende diploma uiterlijk in juni 2020 overleggen.                  
 • Je bent bestand tegen druk en stress, fysiek fit en hebt geen hoogte- of engtevrees.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B.
 • Je bent woonachtig in de regio Noord-Holland Noord of bereid om te verhuizen naar deze regio.

Je beschikt over de volgende competenties:

 • Leiderschap
 • Empathisch
 • Stressbestendig
 • Sterk in samenwerken
 • Politiek-bestuurlijk sensitief
 • Maatschappelijk georiënteerd
 • Reflecteren

Wat bieden wij?

Een gedegen en uitdagende opleiding tot brandweerofficier en een afwisselende functie in een dynamische werkomgeving. Je komt vanaf de start van de opleiding in dienst van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord voor een periode van minimaal 2 jaar. De intentie is dit na de eerste contractperiode om te zetten naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Hiervoor is een succesvolle voltooiing van de opleiding noodzakelijk.

Tijdens je opleiding krijg je een salaris in schaal 8 (CAR-UWO). Het salaris bedraagt minimaal € 2.459,- en maximaal € 3.556,- bruto per maand (schaal 8, peildatum 1 juli 2020 CAR-UWO). Inschaling wordt gebaseerd op je achtergrond en ervaring. Daarnaast betalen wij jouw opleiding. Voor het volgen van de opleiding geldt wel een terugbetalingsregeling als je voortijdig stopt.

Omdat je op werkdagen in Arnhem verblijft, regelen we ook een overnachtingsplaats voor je als je daar prijs op stelt. En worden je reiskosten vergoed. Na de opleiding plaatsen we je minimaal in een functie met loonschaal 10 (CAR-UWO).

Naast je salaris ontvang je 17,05% van je brutosalaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB). Hierin zijn opgenomen: eindejaarsuitkering, vakantiegeld, levensloopbijdrage en de financiële waarde van 14,4 uur bovenwettelijk verlof. Voor je verdere ontwikkeling hebben wij een uitgebreid scholingsaanbod beschikbaar via onze eigen VR Academie en het online trainingsplatform Good Habitz.

Meer weten?

Wil je meer informatie? Meld je dan aan voor de informatiedag die speciaal voor de opleiding tot brandweerofficier wordt georganiseerd op zaterdag 14 maart 2020 van 10.00 tot 14.00 uur op het Instituut Fysieke Veiligheid, Kemperbergerweg 783 in Arnhem.

Solliciteren

Solliciteren? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv naar wens@vrnhn.nl onder vermelding van 'Brandweerofficier'. 

Solliciteren kan tot en met 22 maart 2020

De procedure

Nadat je jouw motivatie en CV hebt ingestuurd, word je mogelijk uitgenodigd voor een speeddate met de veiligheidsregio’s Kennemerland, Noord-Holland Noord en Amsterdam-Amstelland op 1 april 2020 in Alkmaar. Ook deze regio’s zoeken een brandweerofficier. Als je een goede indruk hebt achtergelaten, nodigen wij je uit voor een sollicitatiegesprek. Blijk je één van de vier beste kandidaten te zijn, dan mag je op 11 of 12 mei 2020 meedoen aan de landelijke sporttest.

Bij succesvol afronden van deze testdag, neem je deel aan het landelijk assessment en word je medisch gekeurd. Daarna wordt besloten wie van de laatste kandidaten deze uitdaging mag aangaan! Bij een positieve uitkomst kom je in dienst en melden we je aan voor de opleiding. Je moet hiervoor wel een Verklaring omtrent het Gedrag kunnen overleggen.

Onze organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat voor het verkleinen van risico’s en het beperken van leed en (gezondheids)schade bij incidenten. Dit doen we door het bieden van adequate hulp en intensief samen te werken met andere partijen die betrokken zijn bij veiligheid en hulpverlening. Kijk op www.vrnhn.nl voor meer informatie over de organisatie of neem een kijkje op onze social media kanalen zoals LinkedIn, Facebook of Instagram.

Wij zijn van en voor iedereen. We zijn samen hulpvaardig

We zijn een hulpverleningsorganisatie van en voor iedereen. We werken voor en met alle inwoners van Noord-Holland Noord, met verschillende achtergronden, sekse, geaardheid en levensovertuigingen. Wij geloven dat we innovatiever en creatiever kunnen werken met een divers samengesteld personeelsbestand en nodigen iedereen die aan het profiel voldoet uit te solliciteren.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Noord-Holland Noord


Delen